zaterdag 13 februari 2016

Zelfherstellend gras voor gazon

Het gazon is voor kinderen een ideale plek om te spelen of te sporten. Door intensieve betreding ontstaan echter vaak kale of beschadigde plekken. Goed nieuws! Groenspecialist Pokon introduceert zelfherstellend gras: Graszaad Inzaai. Hoewel je het aan het zaadje niet ziet, merk je het resultaat wel wanneer het gras volgroeid is. Vliegt er tijdens het golfen, croquet of bij een sliding onverhoopt een graspol door de lucht? Geen nood! De nieuwe en unieke grassoort creëert horizontale wortels waardoor automatisch een nieuw grasplantje ontstaat. De beschadigde plekken in het gazon groeien dus vanzelf weer dicht. Het zelfherstellend gras is al enkele jaren een hit bij professionele gebruikers en wordt met name toegepast op golfbanen en voetbalvelden. Nederlandse topclubs maar ook voetbalclubs in Engeland, Spanje en Italië maken gebruik van dit unieke grastype.


Zaaien
Het zaaien van graszaad is een eenvoudig klusje. Hark de bovenlaag van de grond los en strooi het zaad over de grond. Hark het vervolgens goed in en geef water zodat het zaad kan ontkiemen. Dat gaat vrij snel omdat het zelfherstellend graszaad van Pokon is verrijkt met extra startvoeding. Afhankelijk van de buitentemperatuur en de voldoende vochtigheid verschijnt een sterk en groen gazon binnen 2 à 3 weken. De beste tijd om gras te zaaien is van april tot en met september. Geef om het gazon gezond, sterk en mooi groen te houden elk voor- en najaar Pokon Gazonmest Plus Kalk en in de zomer Pokon Supergroen Gazonmest.

Pokon Graszaad Inzaai is verkrijgbaar bij o.m. tuincentrum en dhz-markt vanaf € 6,99 (12,5 m2). Meer informatie en gazontips in de gratis Pokon app voor smartphones en tablets of kijk op www.pokon.nl.