vrijdag 18 maart 2016

Flexibele keukenkastinrichting van SieMatic wint drie internationale designprijzen

Nog meer tijd om te koken en te genieten, dat is het eindejaarscadeau van SieMatic voor alle keukenliefhebbers. Met het vernieuwde interieurconcept MultiMatic Aluminium verlegt het designmerk opnieuw grenzen in keukeninrichting, goed voor de Interior Innovation Award 2015, de iF Design Award 2015 en de reddot design award 2015. Je keuken slim en efficiënt inrichten, zodat alles binnen handbereik is en tegelijk netjes en overzichtelijk opgeborgen. Daarvoor ontwikkelde SieMatic in 2003 het exclusieve en gepatenteerde systeem MultiMatic dat tot 30% kastruimte bespaart. Het vernieuwde design, ontworpen in het najaar van 2014, krijgt nu opnieuw internationale erkenning van formaat met drie prestigieuze designprijzen.


MultiMatic Aluminium vertrekt van een persoonlijke en flexibele indeling, die je makkelijk kan aanpassen wanneer je wilt. Zo veranderen keukenkasten in variabele opbergplekken waar alles een plaats heeft én er plaats is voor alles: van elastiekjes en Nespresso-cuphouders, handdoeken en keukenschorten, snijplanken en klein keukengerei tot glazen, flessen wijn, kruidenpotjes en voorraaddozen.


Met de multifunctionele versteltechniek – standaard aangebracht in de zijwanden van de kasten – kan je de indeling van de kast per 16 mm wijzigen. De nieuwe onzichtbare interieurdragers bevestig je, door een simpele draai van 90°, stevig en veilig op de gewenste hoogte in de rail. En dan is het kiezen uit de vele interieurelementen, in verschillende afmetingen en elegante materiaalcombinaties zoals mat aluminium met lichte eik, donkere kastanje of fijn porselein. MultiMatic reikt zo eenzelfde designkeuze aan als bij het interieursysteem voor lades, waardoor alle kastinrichting van SieMatic nu eenzelfde design, materiaalkeuze en functionaliteit heeft.


Over SieMatic
SieMatic is een wereldwijd gerenommeerde producent van hoogkwalitatieve keukenmeubels in het luxesegment, en dit sinds de oprichting van ‘August Siekmann Möbelwerke’ door de Duitse familie Siekmann in 1929. België was de eerste exportmarkt in 1960, en sindsdien is de naam SieMatic uitgegroeid tot de gevestigde waarde die we nu kennen: een gerespecteerd en gekend merk in meer dan 60 landen in Europa, Azië en Amerika. In België is SieMatic als autonome divisie gevestigd in Antwerpen onder leiding van Sales Director Koen Van Aken. Als een van de weinige keukenmerken met het FSC-certificaat kiest SieMatic resoluut voor duurzaam ondernemen. Ook interne recyclage en tal van afvalreducerende maatregelen zorgen voor een minimale milieubelasting.