dinsdag 15 maart 2016

Hansgrohe bereikt nr. 10 positie op iF Design ranglijst

Sanitairspecialist designleider van de sanitairbranche
De hoogste waardering voor uitmuntend design: Hansgrohe SE heeft de nummer 10 positie op de nieuwe ranglijst van het International Forum Design (iF) bereikt. De lijst bestaat uit zo’n 2000 bedrijven wereldwijd. Hansgrohe laat niet alleen bekende namen als Apple, Daimler en Nike achter zich, ze behoudt tevens haar nummer één positie als designleider in de sanitairbranche.

Maar liefst acht awards werden door de internationale, 58-koppige jury toegekend aan Hansgrohe en Axor producten, waardoor doorgroei naar de nummer 10 positie mogelijk was. Onder de winnaars zaten onder andere de onlangs geïntroduceerde Axor One thermostaten, ShowerSelect inbouwthermostaten, de Axor Citterio Select keukenkraan en de Hansgrohe Talis E wastafelmengkraan.


Philippe Grohe, vice president Designmanagement Hansgrohe SE, mocht de awards in ontvangst nemen: “Wij zijn ongelooflijk trots op deze nummer 10 positie. Het bevestigt duidelijk onze creativiteit, innovatiekracht en zeker ook onze designfilosofie: het combineren van esthetiek met kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de grootst mogelijke voordelen voor onze klanten.”

Designleider in overall ranking
Al meer dan 60 jaar wordt de iF Design Award internationaal erkend als symbool voor uitmuntend design. Met zijn tiende plaats op de iF Design ranglijst, bevestigt de douche- en kranenspecialist uit het Zwarte Woud haar positie als één van de wereldwijde leiders in productdesign. Philippe Grohe: “We begonnen met het samenwerken met ’s werelds beste designers, zoals Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola en Phoenix Design. Vandaag worden wij beschouwd als trendsetter in badkamer- en keukendesign, een feit dat ook gereflecteerd wordt door onze iF ranking