woensdag 16 maart 2016

Voorjaar... de beuk erin!

Dat is een eenvoudig klusje, maar zoals zo vaak: een goed begin is het halve werk. Gebruik daarom speciale startgrond zodat haag of boom meteen ‘aanslaat’. De nieuwe Aanplant Grond van Pokon zorgt dat wortels zich razendsnel ontwikkelen en er van uitval geen sprake is. Kortom, succes verzekerd!

Ideale mix
Pokon heeft een nieuwe startgrond ontwikkeld voor hagen en bomen: Aanplant Grond. De grond bevat een slimme mix van hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, houtvezel, gecomposteerd beukenbladaarde en kalk. Deze mix zorgt voor een extra luchtige bodem met een goede structuur. Pokon heeft tevens bodembacteri├źn toegevoegd die ervoor zorgen dat planten snel aanslaan en dat de wortels zich snel kunnen ontwikkelen. Planten met goed ontwikkelde wortels kunnen beter water en voeding opnemen, waardoor ze meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen.


Aanplanten
Het voorjaar is een prima periode om (beuken)hagen of bomen te planten. Het is geen moeilijke klus; graaf een ruime sleuf of plantgat en zet de haag of boom erin! Vul vervolgens goed aan (rondom de wortels) met de Aanplant Grond en geef royaal water. Op winderige locaties is het verstandig de haag of boom te ondersteunen met een paal. De Aanplant Grond bevat voldoende voeding voor twee maanden. Geef na deze periode regelmatig speciale Pokon Beuken & Hagen Voeding.

Pokon Aanplant Grond is ontwikkeld voor de meeste bomen, (beuken)hagen en struiken. Gebruik voor planten die meer van een zure grond houden (zoals hortensia’s, rododendrons en coniferen) Pokon Hortensia Grond of Pokon Tuinturf.

Pokon Aanplant Grond is o.m. verkrijgbaar bij tuincentra voor € 7,99 (40L). Kijk voor meer informatie opwww.pokon.nl.