donderdag 10 maart 2016

Wireless Chargingcollectie

De Wireless Chargingcollectie van IKEA is één van de finalisten bij de SXSW Interactive Innovation Awards 2016. Dit is een prestigieuze prijs voor de meest inspirerende en creatieve innovaties in de wereld van connectiviteit. De uitreiking van de jaarlijkse SXSW Interactive Innovation Awards vindt plaats op 15 maart in Austin. Dit jaar selecteerde de jury 65 finalisten uit 550 inzendingen. De Wireless Charging collectie van IKEA is één van de vijf finalisten in de categorie SciFi No Longer.


“We zijn erg trots dat we finalist zijn in de SciFi No Longer categorie. Het leek tot voor kort nog toekomstmuziek dat we meubels konden voorzien van een draadloze oplaadfunctie. Maar inmiddels heeft de Wireless Charging collectie zich bewezen”, vertelt Björn Block, Range Manager Lighting en IKEA Home Smart van IKEA Zweden. “Dankzij de draadloze oplaadstations in meubels maken we opladen makkelijk, leuk en handig. Tegelijkertijd beperken we het gebruik van kabels, waardoor je huis er een stuk netter uitziet.”


Meubels met draadloos oplaadstation
Uit consumentenonderzoek blijkt dat veel mensen het opladen van hun mobiele smartphone zien als iets negatiefs waar zij niet omheen kunnen. IKEA creëerde een oplossing waarmee opladen een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven thuis is. De Wireless Charging collectie bestaat uit oplaadstations, waarmee je zelf van een meubel een draadloze oplader kan maken, en uit een bureaulamp en nachtkastje met ingebouwd draadloos oplaadstation. Een plusteken geeft aan waar je je smartphone kan plaatsen om deze draadloos op te laden.


Technologie bereikbaar voor iedereen
Om een smartphone draadloos op te laden via meubels moet deze beschikken over de zogenoemde Qi-standaard. Heeft het toestel deze ingebouwde functie niet, dan biedt IKEA een VITAHULT oplaadhoesje aan voor de iPhone of Samsung. De meubels en oplaadoplossingen uit de Wireless Charging collectie zijn de eerste die deze Qi-technologie combineren met een betaalbare prijs, zodat zoveel mogelijk mensen wereldwijd hier gebruik van kunnen maken.

De Wireless Charging collectie van IKEA zal op 14 maart gepresenteerd worden tijdens de Interactive Innovation Awards Finalist Showcase.