zaterdag 9 april 2016

De duurzame LADDA

IKEA wil zoveel mogelijk mensen helpen om thuis duurzamer te leven. Daarom komt het woonwarenhuis met een nieuwe generatie oplaadbare batterijen en slimme opladers. Zo besparen de opladers energie door automatisch uit te schakelen als de batterijen zijn opgeladen. Met de nieuwe oplaadbare batterijen en opladers stimuleert IKEA om thuis en onderweg slimmer met energie om te gaan. Op deze manier wil IKEA een bijdrage leveren aan de besparing op natuurlijke hulpbronnen van de aarde. De batterijladers en oplaadbare batterijen zijn nu verkrijgbaar bij alle IKEA winkels in Nederland en op IKEA.nl.


Lisen Wirén, Sustainability Manager IKEA Nederland, vertelt: “IKEA is in september vorig jaar overgeschakeld naar de verkoop van enkel nog maar led-verlichting, omdat dit veel energie bespaart. Alle beetjes helpen als het gaat om de toekomst van onze planeet. Daarom is overstappen op oplaadbare batterijen nu makkelijker en leuker dan ooit. IKEA introduceert nieuwe, betaalbare oplossingen om batterijen zowel thuis als onderweg te kunnen opladen. Bovendien zien de slimme opladers en batterijen er dankzij het vintage design ook nog eens goed uit.”
 

Oplader en opberger in één
In de nieuwe STORHÖGEN batterijlader kan je tot wel 12 batterijen tegelijkertijd opladen. De oplader toont hoe ver iedere batterij is opgeladen en schakelt automatisch uit wanneer de batterijen vol zijn. Zo grijp je nooit mis, plus dat je hierin ook je opgeladen batterijen kan opslaan. De STORHÖGEN batterijlader heeft het design van een boek en misstaat niet in de boekenkast of op een bureau.


Batterijen opladen onderweg
Onderweg batterijen opladen is heel eenvoudig met de gunstig geprijsde VINNINGE batterijlader met USB-aansluiting. De compacte oplader biedt ruimte aan twee oplaadbare batterijen en toont tevens de oplaadstatus. Is de batterij opgeladen, dan bespaart de VINNINGE batterijlader energie door automatisch uit te schakelen. Handig voor het onderweg opladen van batterijen voor bijvoorbeeld je fotocamera.

1.500 keer opladen
De duurzame LADDA oplaadbare batterijen van IKEA kunnen tot wel 1.500 keer opgeladen worden. Daarmee voorkom je dus dat je 1.500 alkalinebatterijen moet weggooien met alle gevolgen van dien. De AA en AAA batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Zo heb je voor een fotocamera met flitser de hoge capaciteit batterij nodig, herkenbaar aan de witte kleur en kan je voor een computermuis voor de lagere capaciteit gaan, die een kartonnen design heeft.