zondag 3 april 2016

Meesterlijk design bekroond: Guadalupe van Leolux

Vandaag is bekend gemaakt dat de Guadalupe van de Nederlandse designfabrikant Leolux is bekroond met een prestigieuze Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot Award is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en de jury kent jaarlijks awards toe aan producten met een uniek design. Met gepaste trots ontvangt Leolux deze Award voor de Guadalupe. Vandaag is bekend gemaakt dat de Guadalupe van de Nederlandse designfabrikant Leolux is bekroond met een prestigieuze Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot Award is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en de jury kent jaarlijks awards toe aan producten met een uniek design. Met gepaste trots ontvangt Leolux deze Award voor de Guadalupe.


Designer Christian Werner
Naast aangenaam comfort en sierlijke details gaf Christian Werner zijn ontwerp rondingen die op zeer natuurlijke wijze in elkaar overvloeien en een stoffering met een prettige nonchalance. “Emotie is voor de mens de belangrijkste drijfveer, bij elke keuze. Ik ben ervan overtuigd dat consumenten kiezen voor producten waarbij ze zich goed voelen. Ik geloof in de schoonheid van minimalisme, maar dan wel “minimalisme plus”. Een beetje zachtheid is ook nodig. Het is mijn taak als ontwerper om mensen een product te geven waar ze zich prettig bij voelen, waar ze zich mee kunnen identificeren.”


Guadalupe
Met Guadalupe kan elke denkbare opstelling worden gecreëerd om als het ware een kleurrijk eiland te vormen in het interieur. De naam Guadalupe is dan ook niet geheel toevallig afkomstig van het Mexicaanse eiland. De combinatie van eigenwijze grondvormen en kleurcombinaties maken dit een uniek product dat helemaal persoonlijk gemaakt kan worden met alle materiaal opties van Leolux. Guadalupe is meer dan een bank: een plek, een bestemming.