zaterdag 30 april 2016

Nieuw op de meubelbeurs van Milaan 2016: Rolf Benz 650. Omvangrijke verscheidenheid.

12 april 2016 / Milaan / Nagold. Twee gevormde houten schalen van eiken of notenhout worden voor het nieuwe stoelenprogramma op kunstige wijze over elkaar geplaatst. Naar keuze rusten ze dynamisch op een bevallig, hoekige onderstel van stalen buis of op een houten onderstel met ovale poten. Zo kunnen stilistische uitdrukkingen op individuele wijze worden gerealiseerd die uit een en hetzelfde programma afkomstig zijn.


Het comfort en de vormgevingsvariatie van Rolf Benz 650 worden verhoogd door een op maat gemaakt doorgestikt kussen en een doordacht bekledingsconcept. Met Kvadrat Revive beschikt men over een dynamische meubelbekledingsstof van 100 procent gerecycled polyester. Deze stof is leverbaar in de kleuren grijsbeige, beigegrijs, zwartgrijs en cementgrijs en is dankzij zijn duurzaamheid en geringe ontvlambaarheid ook geschikt voor het objectsegment.

Als alternatief kan het doorgestikte kussen worden bekleed met het ventilerende kunstleder micropore. De PVC-vrije bekleding wordt milieuvriendelijk vervaardigd van polyurethaan en wordt gekenmerkt door een zacht, soepel oppervlak met een uitstraling van leer. Hiervoor kan men kiezen uit de kleuren grijsbeige, antracietgrijs en steengrijs.


Rolf Benz 650 is ook geschikt voor complete ruimteconcepten. Passend bij de stoel is een barkruk ontworpen die met zijn lage rugschaal een geheel eigen effect laat zien. Hij is leverbaar in de zithoogten 70 cm en 80 cm en kan eveneens worden bekleed met een zitkussen.

Tevens is er een nieuwe tafel beschikbaar die perfect aansluit op het stoelenprogramma. De massief houten tafel Rolf Benz 965 die leverbaar is in een ovale en een ronde uitvoering, is eveneens ontworpen door designstudio Formstelle. Zijn verfijnde ogende onderstel maakt hem tot een extra blikvanger.


Producteigenschappen Rolf Benz 650:
Stoel en barkruk
Vierpoot van hout in eiken licht, eiken donker of notenhout; vierpoot van metaal gelakt in RAL 9017 zwart en RAL 7022 umbragrijs of glanzend verchroomd
Barkruk in de zithoogten 70 cm en 80 cm
Doorgestikt kussen met klittenband voor stoel en barkruk (kan chemisch worden gereinigd), doorgestikt met een polyestervezel en een dunne polyurethaan-laag
Bekleding: Kvadrat Revive in 4 kleuren (grijsbeige, beigegrijs, zwartgrijs, cementgrijs) of kunstleder micropore in 3 kleuren (grijsbeige, antracietgrijs, steengrijs)
Design: Formstelle
Made in Germany
Leverbaar met of zonder doorgestikt kussen