dinsdag 17 mei 2016

Axor WaterDream 2016: Ontwerp je eigen uitloop!

Axor WaterDream 2016: Ontwerp je eigen uitloop!
Topdesigners ontwerpen voor Axor kranen van klei, hout en marmer

In het licht van dé design- en meubelbeurs FuoriSalone in Milaan presenteerde Axor in haar eigen showroom DuriniQuindici, in het hart van de designwereld, de Axor WaterDream 2016: kranen van onder meer hout, klei en marmer.


Axor nodigde gerenommeerde architecten en designers uit tot een dialoog over de betekenis van water in de woonruimte van morgen. De conceptuele kranen zijn ontwikkeld door Jean Marie Massaud, FRONT, Werner Aisslinger, David Adjaye en het Deens/Italiaanse designduo GamFratesi. De basis vormde de innovatieve technologie van de Axor U-base. Deze universele kraanbasis biedt het designermerk van Hansgrohe een geheel nieuwe dimensie op het gebied van individuele vormgeving en nieuwe mogelijkheden voor de interieurarchitectuur.


Vijf ontwerpers, vijf unieke kranen
Met zijn conceptuitloop Ritual, presenteert de Britse architect David Adjaye een bijzondere waterstroom een granieten inleg, ingebed in een wigvormige uitloop van brons. Het water, dat altijd zichtbaar is, vormt zo een ritueel: vanaf het kraanhuis, de waterstroom tot de waterval.

De conceptionele uitloop van de Duitse industrieel designer Werner Aisslinger, The Sea and the Shore, is een hybride vorm tussen uitloop en planchet – een plek voor emotionaliteit en functionaliteit. Handgemaakt en vervaardigd uit het historische materiaal klei, staat het voor de duurzaamheid en waarde van het water.


Bij Water Steps stroomt het water van platform naar platform – een sculpturaal vormgegeven, metalen uitloop van het Zweedse designduo FRONT. De nadruk ligt op de speelse interactie tussen water en vorm: niet alleen esthetisch, maar ook akoestisch grijpt dit concept het emotionele aspect van water aan als het over het goudkleurige, metalen oppervlak stroomt.

Zen, ontworpen door het Deens/Italiaanse duo GamFratesi, geeft een nieuwe interpretatie van de klassieke Japanse houten bron weer. Met zijn minimalistische vorm en marginale waterdoorlaat, bereikt het concept een vreedzame, meditatieve stemming die de oorspronkelijke verbinding van water en natuur op bijzondere wijze weergeeft.


Jean Marie Massauds Mimicry toont een object in totale harmonie met de interieurarchitectuur. Het materiaal (marmer) en zijn eenvoudige, geometrische vorm vormen samen de lijm van de stevige verbinding met het water.