vrijdag 20 mei 2016

Kachelbranche lanceert online platform

Deze maand is Kachels.nl gelanceerd. Dit initiatief helpt iedereen die een kachel zoekt om zijn of haar persoonlijke stijl te ontdekken. Meer dan honderdvijftig haardenspeciaalzaken bundelen de krachten voor dit landelijke initiatief.

Met een symbolische druk op de rode knop lanceerde Harm-Jan van Veldhuizen het platform. Hij zegt: “De zoektocht naar een perfect passende kachel begint steeds vaker online. Om consumenten te helpen bij het vinden van een kachel die past bij hun persoonlijke stijl, introduceren we Kachels.nl.”


Gepersonaliseerde suggesties
Kachels.nl biedt een enorme database met foto’s van duizenden kachels in allerlei interieurs. Deelnemende dealers plaatsen hun haarden en kachels op de site, maar ook de bezoeker uploadt eenvoudig zijn favoriete afbeeldingen. Een slim algoritme bepaalt de smaak en stijl van de bezoeker. Hierdoor ontstaan er gepersonaliseerde stijlsuggesties. Favoriete afbeeldingen worden eenvoudig opgeslagen in een persoonlijk moodboard.

Opties vergelijken
"Voordat consumenten een kachel aanschaffen gaan ze op zoek naar wat bij hen past”, zegt Van Veldhuizen. “Het is echt een sfeerbepalend interieurproduct. Daarom vergelijken bezoekers veel opties. Om hen in die zoektocht te helpen, bieden we als branche nu dit platform aan. Zo kan iedereen zich thuis gemakkelijk oriënteren. De bezoeker beoordeelt een aantal kachels op de site en krijgt gepersonaliseerde suggesties. Zo verdwaalt de consument niet meer in de eindeloze mogelijkheden die er zijn. Als de klant uiteindelijk naar een showroom komt, kunnen we heel gericht adviseren.”


Sociaal platform
Kachels.nl is een sociaal platform. Bezoekers delen hun moodboard eenvoudig en snel en uploaden zelf foto’s. Ook is te zien in welke showroom de bezoeker terecht kan om de kachel in het echt te bekijken. Van Veldhuizen: “Met Kachels.nl helpen we iedereen die een kachel zoekt op weg naar de beste keuze.”

Over Kachels.nl
Kachels.nl is een initiatief van meer dan honderdvijftig kacheldealers in Nederland. Iedereen die een kachel wil aanschaffen, kan zich hier oriënteren. Meer informatie: www.kachels.nl