zaterdag 7 mei 2016

Maak kennis met de zes nieuwe kleuren van Dekton® by Cosentino

Wereldleider in de productie en distributie van innoverende oppervlakken voor architectuur en design, demonstreert wederom zijn innovatie vermogen met de lancering van zes nieuwe kleuren voor Dekton® het revolutionaire ultracompacte oppervlak voor architecten en designers.

Entzo, Gada, Blanc Concrete, Trilium, Aldem en Valterra zijn ontworpen met als doel verschillende afwerkingen aan te bieden welke de onsterfelijke schoonheid van de natuur nabootsen, zoals het boeiende karakter van hout en de intense uitstraling van industriële roestbruine tinten. Verschillende structuren en afwerkingen in combinatie met functionele en esthetische aspecten aangepast naar de verschillende behoeftes van de eindgebruikers in de verschillende markten.

Veelzijdig, praktisch en mooi
Met de toevoeging van deze 6 nieuwe Dekton® kleuren bestaat de collectie uit meer dan 30 referenties. Iedere kleur heeft een eigen, unieke uitstraling en dankzij het bijzondere productie proces zijn de werkbladen kras-, vlek-, schok-, en UV-bestendig. Dit maakt de bladen geschikt voor zowel binnen-, als buitentoepassingen, van werkbladen voor keukens en badkamers tot wand- en gevelbekleding en (buiten)vloeren.


Gada
De nieuwe Gada afwerking van Dekton® is een afwerking geïnspireerd op natuursteen en lijkt op kwartsiet. Het effen dessin bestaat uit donkere of lichte zones afhankelijk van de dichtheid van het motief. Het motief en de achtergrond vloeien perfect in elkaar over tot een crème kleurengamma. Het gaat om een zeer natuurlijke, elegante en verfijnde kleur, waarvan de textuur de satijnachtige afwerking met de oneffenheid van kalksteen combineert.

Entzo
Entzo is een nieuwe Dekton® afwerking die net als Gada is geïnspireerd op natuursteen. De kleurschakering van Entzo brengt helderheid. De basis is namelijk een witte kleur waarin zich een grijsachtige en gouden ader aftekent. De effen matte textuur en het verzorgde, geraffineerde dessin maken van Entzo een eenvoudige en subtiele kleur.

Gada en Entzo maken deel uit van de Natural Collection van Dekton®, een collectie die het streven van Cosentino om het beste uit de natuur te proberen te evenaren weerspiegelt en die met de zeer subtiele aders doet denken aan natuursteen. Deze collectie is een trouwe interpretatie van de grillen van miljoenen jaren durende geologische processen en heeft een zuivere, natuurlijke uitstraling. De kleuren Danae, Sirocco, Vegha, Irok, Edora, Aura, Kairos en Keyla behoren ook tot deze collectie.


Blanc Concrete
Blanc concrete maakt deel uit van de Tech Collection van Dekton®, een collectie die een ware mijlpaal vormt door buiten de regels te treden en voor een industriële uitstraling te kiezen. Het is een innoverend en karaktervol ontwerp. Blanc concrete is een witte kleur die is geïnspireerd op de textuur en afwerking van beton zonder de aantasting van het verloop van de tijd.


Trilium
Dekton® Trilium, geïnspireerd door de uitstraling van geoxideerd staal, bestaat uit een mix van vulkanische kleuren, grijs en diepzwart die een zeer realistisch verroest effect creëren waarin aantrekkelijke contrasten van lichte en donkere tinten een voorname rol spelen. Dankzij het metallic effect wordt bereikt dat het oppervlak een subtiele, verfijnde textuur heeft en buitengewoon zacht en aangenaam aanvoelt.

Blanc Concrete en Trilium maken deel uit van de Tech Collection van Dekton®, een kleurenlijn die ontwerpers en architecten uit de hele wereld moderne en functionele mogelijkheden biedt. Andere kleuren van de Tech collectie zijn onder andere Keranium, Kadum, Strato, Keon.


Aldem
Aldem is een nieuwe kleur van Dekton® die is geïnspireerd op de soberheid en pure uitstraling van hout. Het fijne, elegante patroon vertoont grijsachtige kleuren. Aldem heeft een houttextuur. Foto: vloer Aldem, werkblad Sensa


Valterra
Valterra is een afwerking die is geïnspireerd op edel hout. Een warme kleur met een mengsel van roodachtige, crèmekleurige en bruine schakeringen gecombineerd met een lineair patroon dat doet denken aan de structuur van hout. Dankzij de oneffen en zachte afwerking van Dekton® straalt Valterra het gevoel van natuur, comfort en warmte uit. Vloer Valterra, werkblad Sensa

Deze twee Dekton® afwerkingen bieden ontwerpers en architecten die met elegante en tevens vernieuwende materialen een traditionele uitstraling willen bereiken nieuwe mogelijkheden. Valterra en Aldem maken deel uit van de Wild Colecton van Dekton®. Dekton® biedt nog vier andere kleuren met een houtafwerking: in de Wild Collection Borea en Makai en in de Solid Collection Ariane en Ananké.