donderdag 26 mei 2016

Nieuw van Villa Nova: Montrose en Kaisan

De nieuwe collecties bieden een eclectische combinatie van borduursels en decoratieve weefsel die zijn beïnvloed door tribale en volkskunst, alsook een uitgebreide reeks getextureerde doorschijnende stoffen, en worden aangevuld met een verzameling essentiële, redelijk geprijsde effen stoffen.
Montrose
Een chique, eigentijdse stof van gerecyclede katoengarens uit de mode-industrie. Montrose is een relaxt, canvasachtig weefsel met een subtiel melange-effect. Deze geweldig veelzijdige effen stof is volledig wasbaar, bijzonder duurzaam en heeft een perfecte val. Leverbaar in een nuttig palet van 47 kleuren dat is ontworpen als een ideale partner voor de huidige collecties van Villa Nova. Montrose biedt bepaalde milieuvoordelen, aangezien het productieproces gerecyclede garens gebruikt die anders als afval verwijderd zouden worden. Dankzij het gebruik van gerecyclede garens wordt er bij de productie van deze stof minder ‘nieuw katoen’ gebruikt. Katoenteelt verbruikt natuurlijke hulpbronnen die een impact hebben op het milieu en het ecologische systeem.Kaisan
Een luxueus, effen satijn met een unieke textuur die doet denken aan gehamerd metaal. Dit elegante satijn is wasbaar, heeft een indrukwekkende val, een schitterende, rijke glans en is geschikt voor zorgvuldige huishoudelijke stoffering. Het kleurenpalet omvat 39 kleuren, van diepe, luxueuze schakeringen, rijke edelsteenkleuren, modieuze metallics en veelzijdige neutralen tot zachte, natuurlijke tinten.

Bekijk ook de andere nieuwe Villa Nova collecties van dit voorjaar: Aymara, Geneva en Avoca