zaterdag 28 mei 2016

Serge Ferrari komt met innovatieve technologie in ‘Soltis 88’

Licht binnen zonder hinder

Storende lichtinval weren? Dat betekent helaas ook dat je vaak een groot deel van het natuurlijke licht moet buitensluiten. Serge Ferrari, producent van architecturale zonwering, lost het probleem op met Soltis 88, de nieuwe binnenzonwering met de innovatieve Précontraint®-technologie. Deze zonwering verenigt thermisch en visueel comfort en leent zich zowel voor particuliere woningen als grote projecten.

Zonwering aan de binnenkant dient vooral om hinderlijke lichtweerkaatsing te weren. Om ook de zonnewarmte te weren, is zonwering aan de buitenzijde vereist. Dat is het algemeen geldende basisprincipe van zonwering. Toch kan ook binnenzonwering, indien goed geconcipieerd, het zonlicht zodanig filteren dat het visuele én thermische comfort stijgt.

Serge Ferrari, met 40 jaar technologische innovatie in zonwering, bewijst dat met de nieuwe Soltis 88, screens van hoogwaardig polyester met de innovatieve Précontraint®-technologie. Het unieke is dat de warmte van de zoninstraling gefilterd wordt, terwijl het zicht naar buiten en de natuurlijke lichtinval grotendeels behouden blijven. Soltis 88 dankt de speciale eigenschappen aan de regelmatigheid en optimale openingsfactor van het weefsel.

Ook het dragend materiaal bestaat uit kabels van hoogwaardig polyester met Précontraint®-technologie. Tijdens de hele fabricagecyclus wordt de composiet onder spanning gehouden. Deze speciale techniek resulteert in bijzondere technische eigenschappen op het vlak van prestaties, levensduur en hoge UV-bestendigheid.
 

Soltis 88 biedt een waaier van 17 kleuren die gedeeltelijk met andere Soltis-assortimenten kunnen worden gecombineerd. Het materiaal is gecertificeerd op het gebied van vlamvertraging en voorzien van het GreenGuard Gold certificaat. Soltis 88 is 100% recyclebaar via Texyloop.

Pluspunten:
Uitstekende stabiliteit: geen vervorming van het materiaal tijdens de installatie of het gebruik
Een openingsfactor van 8%, het perfecte compromis tussen visueel en thermisch comfort
Uitstekend uitzicht dankzij een gelijkmatig weefpatroon
Licht, duurzaam en 100% recyclebaar
Gladde afwerking, gemakkelijk onderhoud
Compact, gemakkelijk oprolbaar
Langdurig sterk en esthetisch
Rekt niet uit, scheurvast

Technische details Soltis 88
Soltis 88 bevat een membraan met een polyesterstructuur en PVC-coating dat uitzonderlijk hoge prestaties levert. Dankzij de microperforaties is het membraan geschikt voor diverse toepassingen op de zonweringmarkt