dinsdag 10 mei 2016

Studio TOIMII lanceert nieuw product 'Hang 360'

Studio TOIMII is een eigenzinnige en dynamische industrieel ontwerpstudio uit Utrecht, die wordt gevormd door ontwerpersduo Gerben Hoogenboom en Peet de Vries. ‘Toimii' is Fins voor 'het werkt’. In diversiteit in benadering en een gemeenschappelijke kritische blik gelooft TOIMII in oplossingen die zowel in vorm als functie werken.


In productontwikkeling onderzoekt TOIMII waar technische grenzen liggen, hoe materialen voelen en hoe vormen in gebruik werken. Vanuit daar zoekt Studio TOIMII naar realistische oplossingen die op een natuurlijke manier aansluiten bij de gebruiker, om zo producten te ontwikkelen die het dagelijks leven van mensen vereenvoudigen en verrijken.


Hang 360
Hang 360 is een kapstok, ontwikkeld vanuit de behoefte naar een eenvoudige en elegante oplossing om je jas, sjaal en muts een plek te geven. De kapstok is gemaakt van 360 centimeter gebogen staaldraad en biedt ruimte aan een flink aantal items. Naast de dienstbare taak van het dragen van je favoriete kledingstukken verfraait de kapstok op een sierlijke manier je wand; perfect voor in je hal, badkamer én woonkamer.


Hang 360 wordt gemaakt door een lang stuk staaldraad net zo lang te verhitten en te buigen totdat het de juiste vorm heeft. Nadat het staal is afgekoeld wordt het opnieuw plaatselijk verhit en plat gesmeed, om zo de bevestigingspunten te creëren. Om de kapstok op afstand van de muur te houden worden busjes op maat gezaagd en uitgehold op de draaibank. Uiteindelijk, nadat alle onderdelen meerdere malen geschuurd en gelakt zijn, is Hang 360 klaar om je jas aan te nemen.