donderdag 12 mei 2016

Zomerbloemen: felle kleuren & zoete geuren

Exotische sferen gewoon bij je thuis
De zomer staat op het punt te beginnen. Vier dit kleurrijke seizoen met de mooiste zomerbloemen, zoals gladiool, Calla, Iris en lelie. De felle kleuren en zoete geuren van deze zomerse bolbloemen zorgen voor een exotische sfeer in je interieur.


Er zijn nu volop zomerbolbloemen in krachtige exotische kleuren, zoals felroze, diep oranje en intens paars. Deze bloemen zijn prachtig in een exotisch boeket met veel kleur; in deze tijd van het jaar is een boeket niet snel te bont. Voor een sprankelend zonnig effect mag een vleugje geel niet ontbreken. Met zo’n kleurrijk boeket op tafel droom je moeiteloos weg naar exotische oorden en zonovergoten stranden...


Stylingidee: heel veel kleur!
Een exotisch boeket of een enkele steel met veel kleur komt prachtig tot zijn recht in een vaas van neutraal transparant glas, maar je kunt natuurlijk ook flink uitpakken met kleur. Bijvoorbeeld met een vaas van helder gekleurd glas (vuurrood of diepblauw). Daarmee versterk je de kleurrijke uitstraling van je boeket. Het effect is heel energiek en sprankelend; het geeft je een heerlijk vakantiegevoel, maar dan zonder lange reis.


Bloemen met karakter
Gladiool, Calla, Iris en lelie hebben elk een sterk eigen karakter. Daardoor raken ze niet snel ondergesneeuwd in een boeket. Combineer dus naar hartenlust! Wil je het karakter van een bloem benadrukken, kies dan voor een vaas vol bloemen van één soort. Geniet bijvoorbeeld van de extravagante uitstraling van gladiolen (ook mooi in verschillende kleuren bij elkaar). Of wil je echt eens 'out of the box'? Gebruik dan een stellage van theekopjes of enkele theekopjes die als vaas dienen.


Verzorgen doe je zo
De verzorging van bolbloemen is heel eenvoudig. Vul een schone vaas met water en snijbloemenvoedsel. Snijd met een scherp mes een stukje van de stelen af en verwijder de bladeren die in het water komen. Zet de vaas op een plek waar het boeket mooi tot zijn recht komt (niet bij de verwarming of in de volle zon). Ververs het water – indien nodig – zodat het helder blijft.