donderdag 5 mei 2016

Zomerse kussens en plaids

Funky Doris, het hippe Noorse merk met gebreide kussens en plaids dat vorig jaar zijn intrede in Nederland deed, komt nu met de nieuwe voorjaar/zomer 2016 collectie. Webwinkel Ookinhetpaars was op slag verliefd! De plaids en kussens zijn een tikkeltje retro en hebben stoere en grafische prints. Stuk voor stuk geweldige eyecatchers die je woonkamer een enorme boost geven. En goed nieuws want Ookinhetpaars verkoopt alle nieuwe kussens en plaids van dit gave merk!


Zomerse kussens en plaids
De nieuwe collectie wordt gekenmerkt door zachte pasteltinten met ingebreid cirkel motief, grafische patronen met een stoer accent en hier en daar wat retro invloeden. Ookinhetpaars verkoopt de hele nieuwe voorjaarscollectie van Funky Doris. De kussens en plaids zijn allemaal gebreid van superzachte biologische katoen. De plaids zijn dubbel gebreid waardoor ze lekker stevig aanvoelen en behaaglijk zijn in de Nederlandse zomers. Van elke plaid is een bijpassend kussen met hetzelfde patroon en in dezelfde kleuren. Ook zijn de items onderling goed met elkaar te mixen door het consequente kleurgebruik over de verschillende dessins heen.


Funky Doris
Funky Doris is in 2013 opgericht door Grete Bjørk en Tove Trydal, twee Noorse hippe dames. Grethe was vele jaren de eigenaresse van de bekende retro winkel Harry Kamperen in Stavanger. Ze ontwierp kleding onder het merk Harry Camping. Ook heeft ze voor diverse films de kostuums ontworpen. Haar kledingcollecties zijn geshowd op de Oslo Fashion Week. Tove werkte meer dan tien jaar als ontwerpster en marketing manager bij Høle. Later was ze designer voor Nordicform waar ze beddengoed, dekens, kussens, gordijnen en porselein ontwierp. Samen zijn ze Funky Doris begonnen. Zoals ze zelf zeggen: “Wij maken de coolste dingen geïnspireerd door de beste decennia van Scandinavisch design. Onze design filosofie is simpel, we willen ons gewoon omringen met mooie alledaagse producten van duurzame kwaliteit. Onze stijl is ongecompliceerd, warm en humoristisch. Ons motto komt van Pablo Picasso: "God, de uitvinder van de giraf, de olifant, de kat. Hij heeft geen echte stijl. Hij probeert gewoon dingen"... een beetje zoals wij. Funky Doris makes your home smile!”

Productinformatie:
Alle producten zijn gebreid van biologische katoen.