dinsdag 21 juni 2016

Hout aan de wand met een WOW-factoor

Hout en interieur gaan al jaren hand in hand. Het natuurlijke materiaal wordt gebruikt voor vloeren en meubels om een ruimte warmte en karakter te geven. De laatste trend is een nieuw concept ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf WoWood: ‘Hout aan de Wand’. Dankzij een gemakkelijk bevestigingsmechanisme biedt WoWood de mogelijkheid om in een handomdraai het interieur een totaal nieuwe uitstraling te geven met ge-upcycled hout.


Hout: het nieuwe behang
Hout heeft vele toepassingen en gezichten en is daarom één van de meest gebruikte materialen als het gaat om interieurinrichting. Naast hout op de vloer, houten meubels en houten accessoires is het nu ook mogelijk om wanden te decoreren met houten panelen. WoWood is het nieuwe natuurlijke behang. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar; van een mix van verschillende houtsoorten en verweerd hout tot strak effen wit of zwart voor een design effect. Kies bijvoorbeeld voor blank, gekleurd, gemixt, verweerd of barn hout.


Dat snijdt hout
De panelen bestaan uit verschillende (hergebruikte) houten latjes met verschillende lengtes en diktes, dun en licht van gewicht. De handzame panelen zijn hierdoor eenvoudig te verwerken. Doordat alle latten verschillend zijn en de panelen willekeurig worden samengesteld is elk paneel en dus elke wand uniek. Gebruik WoWood aan de wand in de hal, de woonkamer, in de slaapkamer (als wand achter het bed), als aankleding voor een winkel, kantoor, spreek/vergader ruimte, als (entree) balie of in een horecagelegenheid als bar. De panelen kunnen worden geleverd met WoWood dubbelzijdig plak tape of kunnen met kit of spijkernagels worden bevestigd.


Houteerlijk
Voor de panelen wordt gebruik gemaakt van ‘ge-upcycled’ hout, afkomstig uit Nederland. Op deze manier krijgen lokale houtrestproducten een nieuw leven en draagt WoWood bij aan een duurzame samenleving. Een andere manier waarop WoWood wil bijdragen is dat panelen handmatig worden vervaardigd en geassembleerd voor gebruik op sociale werkplaatsen in Nederland. 100% made in Holland.


Over WoWood
WoWood is het nieuwe interieurconcept voor ‘Hout aan de Wand’. Het bedrijf heeft een passie voor interieur en hout en heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Oprichter Dax Keller heeft jarenlange ervaring in de hout- en parket industrie. Hij voorzag de trend waarbij vloeren worden doorgetrokken naar wanden en initieerde het concept WoWood. Het bedrijf werkt met Nederlands resthout dat wordt ge-upcycled tot WoWood panelen. Kijk voor meer informatie op: www.wowood.nl