zaterdag 30 juli 2016

Comfortabel douchen in de badkuip

Tal van badkamers zijn uitgerust met een badkuip, echter zonder een aparte douchegelegenheid. Als ’s morgens haast geboden is, wordt de badkuip ge-bruikt om in te douchen. Een conventioneel douchegordijn biedt echter weinig spatbescherming en is niet gemakkelijk schoon te houden. De ideale oplossing biedt hier een echtglazen badwand: Deze is hygiënisch, esthetisch en biedt een uitstekende spatbescherming. De nieuwe afscheiding Premium Softcube Pendel van HSK munt bovendien uit met een slimme scharniertechniek. Het deur-element kan naar binnen en naar buiten pendelen wat niet alleen de persoonlijke toegang makkelijk maakt maar ook het afdruipen in de badkuip bevorderd.

Helder design
De heldere look van de Softcube-Serie komt nu ook terug bij de nieuwe badwand Premium Softcube Pendel. De zacht afgeronde hoeken van de hoogwaardige, geheel metalen, pendelscharnieren bieden in de badkamer een tijdloze optiek en zijn boven-dien ook perfect; afgestemd op de andere producten uit de Softcube designlijn. Daar-door past alles als gegoten. Zeer mooi is bovendien de combinatie van de nieuwe DoucheKuip Dobla van HSK. Dankzij de innovatieve kuipdeur verandert de Dobla met enkele handgrepen van douchegelegenheid naar comfortabele badkuip. Deze pro-ducten bieden samen een harmonische eenheid, zowel functioneel als optisch.


Individuele Highlights
De bewezen maatwerkflexibiliteit van HSK zorgt ook bij de badwand Premium Soft-cube Pendel ervoor, dat deze zich in iedere badkamer laat integreren. Speciale hoog-tes en breedtes maar ook de aanpassing van het vaste element en schuintes of uit-sparingen zijn mogelijk. Een extra persoonlijke noot bieden de talrijke glassoorten: Naast spiegelglas, matglas en verschillende echtglasvarianten kan de badwand ook worden geleverd met een glasmattering in het midden. Een optionele ‘edelglascoating’ zorgt voor nog meer reinigingscomfort. Waterdruppels hechten zich niet meer zo gemakkelijk, zeepresten, vuil en kalk krijgen nauwelijks vat. Voor nog meer bedie-ningscomfort en veiligheid zorgt een schitterende staafgreep.

Slimme techniek
De nieuwe pendelbare badwand van de serie Premium Softcube overtuigt sanitair- en installatieprofessionals en hun klanten ook met de intelligente techniek. Opgebouwd uit een smal vast element met een pendelbaar deurelement biedt het 6 mm dikke glas een optimale spatwaterbescherming en bedieningscomfort. Bovendien is de deur 90 graden naar binnen en naar buiten pendelbaar. Zo staat deze bij het in- en uitstappen niet in de weg en kan ze voor het afdruipen en drogen simpelweg naar binnen worden gedraaid. De scharnieren zijn bovendien voorzien van een geïntegreerd liftsysteem die het bewegende element bij het openen optilt en bij het sluiten weer laat zakken. Dat zorgt voor een gemakkelijke handling en verhoogt de spatwaterbescherming. Ideaal voor de consument: de scharnieren met het glasvlakke systeem bieden het grote voordeel dat de 150 cm hoge glaselementen gemakkelijk te reinigen zijn. De vakman daarentegen profiteert van het wandaansluitprofiel met een praktische verstelmogelijkheid – dat staat garant voor een snelle en simpele montage.

De nieuwe badwand Premium Softcube Pendel van HSK overtuigt sanitair- en installatiepro-fessionals en hun klanten met intelligente techniek. Gemaakt van een vast element en een 90° naar binnen en buiten pendelend deurelement biedt het 6 mm dikke veiligheidsglas optimale spatwaterbescherming en schitterende optiek. Het wandaansluitprofiel zorgt met het prakti-sche verstelbereik voor een simpele en snelle montage. (Foto‘s: HSK Duschkabinenbau KG)