donderdag 28 juli 2016

De zomer in huis. Hoe je de badkamer in vakantiesfeer brengt

Aankomen, de ramen open doen, schoenen uit en zo snel mogelijk naar het strand. Dit klinkt als de start van een heerlijke zomervakantie in een vakantiehuis aan zee. Helaas kun je het vakantieadres niet mee naar huis nemen. Dat geldt echter wel voor de vele inspirerende ideeën om de eigen badkamer een zomerse look te geven. Met maritieme decoraties, meubels en woonaccessoires kun je ook thuis een relaxte vakantiesfeer creëren.


Natuurlijke materialen en frisse kleuren
Voorwaarden voor een badkamer met een zomerse vakantielook zijn natuurlijke materialen en lichte houtsoorten. De voorbeelden voor het kiezen van de ideale kleuren vind je in de natuur: wolkenwit, waterblauw, zandkleuren en warme houttinten van bomen zoals de spar, de berk of de den.

Met zijn collectie Cape Cod brengt Philippe Starck de natuur direct de badkamer in. Je voelt als het ware dat een vakantieoord model stond voor deze badkamerserie van Duravit. De Franse ontwerper liet zich onder meer inspireren door zijn eigen vakantiehuis aan zee in Cap Ferret. Naamgever van de serie is het gelijknamige Amerikaanse Cape Cod. Dit schiereiland kenmerkt zich door zandstranden, kristalhelder water en ongerepte natuur, wat Starck tot uitdrukking laat komen in zowel het natuurlijke, organische ontwerp van de serie als de gebruikte materialen: warme DuraCeram®-keramiek en echt massief hout. Zo wekt de Cape Cod-console van vintage eiken de indruk van een aangespoelde scheepsplank. Elk meubelstuk is dankzij de zichtbare wandkant een uniek exemplaar.
 

Het vrijstaande Cape Cod-bad onderscheidt zich door de organische, ronde vormen en zorgt bijna automatisch voor een vakantiesfeer. Het bad is vervaardigd uit één stuk DuraSolid A, een nieuw materiaal. Het onopvallende whirl-systeem en de comfortabele schuine rugkant staan garant voor ontspanning pur sang.

Houd het simpel
Voor een badkamer met de charme van een vakantiehuis is één ding ontzettend belangrijk: hoe eenvoudiger, hoe beter. De inrichting van een vakantiehuis is meestal eenvoudig en ongedwongen. Opvallende versieringen of accessoires komen zelden voor, terwijl authentieke materialen juist op de voorgrond staan. De serie 1930 van Duravit valt op door het achthoekige ontwerp met de rechte lijnen. In combinatie met lichte houtsoorten en kleuren ontstaat er een moderne sfeer. Net als de inrichting is ook de decoratie in een vakantiehuis ongecompliceerd en vaak aan de locatie aangepast. Maritieme vormen in de kleuren blauw, wit en rood doen denken aan de zee en de zeevaart.


Hout zorgt voor een warme vakantiesfeer
Een houten vloer in de badkamer roept altijd weer een vakantiegevoel op. Want waar hebben krakende planken onder je voeten ooit beter aangevoeld dan hier? Badkamermeubels van hout onderstrepen dit effect. Neem bijvoorbeeld de meubelserie L-Cube van Christian Werner, wiens oppervlakken van echt massief eiken en notenhout een natuurlijk en tegelijkertijd elegant karakter hebben. Met gelakte oppervlakken zoals de frisse jadetint brengt de serie daarentegen accenten in de badkamer aan. Vooral de combinatie met wit zorgt voor een zomerse sfeer. Een parket- of plankenvloer in lichte tinten of zelfs helemaal in het wit maakt het vakantiegevoel in de badkamer compleet.