woensdag 27 juli 2016

Dille & Kamille lanceert eigen biertje

Familiebedrijf Dille & Kamille presenteert deze zomer een eigen biertje. Dat wordt een fris en ambachtelijk witbier, op smaak gebracht met kamille. Het drankje wordt exclusief voor Dille & Kamille gebrouwen door De Naeckte Brouwers uit Amstelveen.

Bijzonder bier
De basis van het Dille & Kamille-biertje is kuitbier, een licht troebel en traditioneel Hollandse bier dat in de 15e eeuw ontstond en waarvoor veel haver gebruikt wordt. Speciaal voor Dille & Kamille werd er kamille aan toegevoegd, dat het biertje een subtiele maar bijzondere toets geeft. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 5,5% en is zacht van smaak.


De Naeckte Brouwers
Het bier wordt gebrouwen door Michel Lagrand en Jan Albert van der Veen van de brouwerij De Naeckte Brouwers te Amstelveen. De brouwers, gaan net als Dille & Kamille, altijd voor eerlijk en puur. Het geheim van goed bier zit voor hen in de liefde voor het ambacht. De natuurlijke ingrediënten moeten zich perfect tot elkaar verhouden, zodat iedere graankorrel en hopbloem zijn eigen plek heeft.

Het ambachtelijk gebrouwen biertje en glas is verkrijgbaar in alle Dille & Kamille winkels. Een flesje van 33 cl kost € 2,85. Het bijpassende glas kost € 2,95.