vrijdag 15 juli 2016

Forbo introduceert met Tessera vooral gezonde vloer

Forbo Flooring lanceert deze maand haar nieuwe Tessera collectie waarbij het bedrijf in lijn met haar ‘Committed to the health of one’ campagne vooral de aandacht legt op de gezondheid van de gebruikers. Daarbij gaat het niet alleen om de akoestiek, de luchtkwaliteit en het licht in een ruimte en de rol van de vloer daarin, maar ook de look & feel blijken een grote invloed te hebben op de gezondheid, het comfort, het welzijn en zelfs de effectiviteit van de gebruikers zoals werknemers of gasten bijvoorbeeld. De nieuwe Tessera collectie bestaat mede daarom uit maar liefst 300 ontwerpen met fraaie deelcollecties als Arran, Ethos en Circulate.

Er wordt steeds meer bekend over de invloed van de ruimte op de gezondheid van mensen. Daarom vindt Forbo Flooring het belangrijk om niet alleen aan het milieu te denken, maar ook aan de gezondheid, het welzijn en comfort van mensen die op haar vloeren wonen en werken.


In de wereld van het nieuwe Tessera draait dan ook alles om aangenaam en gezond werken en verblijven. Neem de akoestiek. Een ongunstige akoestiek kan leiden tot ziekteverzuim, het aanmaken van stresshormonen, verminderde werktevredenheid en onderlinge irritaties. Zachte vloerbedekkingen zoals Tessera zijn in staat om de weerkaatsing van het geluid te dempen. Met de nieuwe softbac-uitvoering kan tot maar liefst 28dB geluid gereduceerd worden.

Goede verlichting is belangrijk, maar ook daglicht en bijvoorbeeld het uitzicht op de natuur spelen een belangrijke rol in de beleving van een ruimte. Van alle Tessera vloeren zijn de lichtreflectiewaarden bekend met uitschieters tot maar liefst 34 volgens de Britse BS8493 standaard. En dat spaart dus ook nog eens energie omdat de lampen niet aan hoeven.


Slechte lucht is met het oog nauwelijks waarneembaar, maar heeft een grote invloed op de productiviteit en kan luchtwegaandoeningen en andere ziekten veroorzaken. Ook hier kan Forbo’s nieuwe vloer een bijdrage leveren. Tessera voldoet aan de strengste internationale emissierechten en vangt (in meer of mindere mate) fijnstof.

De nieuwe Tessera collectie is daarnaast fraai, heel rijk en bestaat uit tien deelcollecties die variëren van kleurrijke lappendekens tot strakke unicolour- en patroonvloeren. En dat in heel veel kleuren, kwaliteiten en prijsklassen.