maandag 8 augustus 2016

5 tips voor een duurzamer en groener huis of kantoor

Door Dax Keller, oprichter WoWood
De laatste trend op het gebied van interieur en hout is een nieuw duurzaam concept ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf WoWood: ‘Hout aan de Wand’. Naast hout op de vloer, houten meubels en houten accessoires maakt het merk het mogelijk om wanden te decoreren met houten panelen. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar; van een mix van verschillende houtsoorten en verweerd hout tot strak effen wit of zwart voor een design effect. Kies bijvoorbeeld voor blank, gekleurd, gemixt, verweerd of barn hout. WoWood is het nieuwe natuurlijke behang en zit helemaal op het duurzame en sociale aspect, wat het concept heel likeable maakt. Dax Keller is bedenker en oprichter van het merk en deelt 5 tips voor een duurzamer en groener huis of kantoor. www.wowood.nl
1. WoWood is een sfeermaker in je huis of kantoor om de ruimte een authentiek uiterlijk te geven. De materialen die we bij WoWood gebruiken zijn duurzaam. We werken met Nederlands resthout dat wordt ge-upcycled tot panelen. Op deze manier krijgen lokale houtrestproducten een nieuw leven en draagt WoWood bij aan een duurzame samenleving. Een andere manier waarop WoWood wil bijdragen is dat panelen handmatig worden vervaardigd en geassembleerd voor gebruik op sociale werkplaatsen in Nederland. 100% made in Holland. Zo geeft WoWood in je huis een extra goed gevoel!2. Hout in een interieur werkt geluiddempend en kan zo stress verlagen. Het heeft namelijk een groot absorptievermogen en zorgt op die manier voor een goed akoestisch comfort. Uit onderzoek is ook gebleken dat wonen of werken in een natuurlijke omgeving stressverlagend werkt, terwijl als je in een omgeving bent zonder natuurlijke elementen, het juist stress kan veroorzaken.3. Het ligt voor de hand maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zowel in je huis als op kantoor is het belangrijk om laptops, schermen, lampen en andere apparaten uit te doen op momenten dat ze niet worden gebruikt.4. Hout zorgt ook voor een gezond leefklimaat. Het materiaal heeft een zuiverende werking op de lucht om ons heen. Je haalt als het ware een stukje natuur in je huis. Er zijn zelfs resultaten dat mensen met astma en allergieën baat kunnen hebben als ze kiezen voor een houten huis. Hoe meer hout in je huis, hoe beter dus.

5. Naast hout kun je ook aan bamboe denken. Dit is ook een ijzersterk en duurzaam natuurproduct wat heel snel groeit. Het heeft meer CO₂ nodig om te groeien en stoot daarmee weer meer zuurstof uit dan bomen. En het kan ook nog eens heel mooi staan!