zaterdag 6 augustus 2016

Hoe prikkelend is jouw zomer? Meet Cactae

Genieten van de zon. Bestand zijn tegen een beetje warmte. Helemaal on-trend. Herkenbaar? Voor de Cactae in ieder geval wel. Deze tropische woonplant vat het hoogzomergevoel perfect samen.


De Cactae is er in veel, verschillende soorten. Met bloemen. Bolvormig. Met groene kogels. Of vlakke schijven. Maar, er zijn ook overeenkomsten: ze hebben allen een tropisch én stekelig uiterlijk. Een cactus kan zowel in je woonkamer, slaapkamer of badkamer voor zichzelf zorgen. Hoe? Cactussen hebben een groot wortelstelsel waarmee ze vocht opslaan in hun wortels, bladeren en stengels. Dit zorgt ervoor dat ze met één goede slok water wel even voort kunnen.


Let op! Er is een cactussoort die je beter kunt laten waar hij hoort. De Saguaro. Dit is de grootste cactus ter wereld. Deze knoeperd kan wel 1 meter dik en 20 meter hoog worden. Alleen geschikt voor de woestijn dus.

Inspiratie nodig voor het stylen van je Cactae? Deze woonplant past bijvoorbeeld in de stijltrend Reconsider Space, waar krachtige en geometrische vormen centraal staan. De Cactae is de Woonplant van de Maand augustus