woensdag 10 augustus 2016

‘Paint it Pink’: Little Greene steunt Pink Ribbon tijdens Borstkankermaand oktober 2016

Het Britse verf- en behangmerk Little Greene ondersteunt al jaren de Borstkankermaand oktober in Groot-Brittannië. Vanaf dit jaar steunen zij ook op nationaal niveau Borstkanker stichtingen in de exportlanden waar zij actief zijn. In de hele maand oktober doneert Little Greene €0,30 per verkocht blik verf én rol behang aan de Nederlandse Stichting Pink Ribbon. Daarmee ondersteunen zij de Borstkankermaand en dragen zij een steentje bij aan de kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten in Nederland.

Wie in oktober 2016 verf of behang koopt van Little Greene via de Little Greene dealers in Nederland of via de website www.littlegreene.nl steunt daarmee Stichting Pink Ribbon. Van elk verkocht blik verf en rol behang gaat €0,30 naar deze stichting. Met dit geld support Little Greene onderzoek op het gebied van borstkanker en de behandeling ervan.

Stichting Pink Ribbon
Jaarlijks krijgen in Nederland 17.000 mensen de diagnose borstkanker. Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling, optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.


Managing Director van Little Greene, David Mottershead: “Vanuit Groot-Brittannië weten wij dat veel Little Greene klanten ieder jaar weer hun best doen de Borstkankermaand te ondersteunen. Wij willen ook onze Nederlandse klanten oproepen ons te helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor de noodzakelijke onderzoeken en projecten, die Pink Ribbon financiert. Niet alleen verfraaien de verf en het behang je huis, ook draag jij jouw steentje bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met borstkanker.”


Froukje Sierksma, Fondsenwerver Pink Ribbon: “We zijn erg blij met de steun van Little Greene. Meer onderzoek op het gebied van borstkanker is nog steeds hard nodig, want dagelijks sterven er in ons land 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Acties als deze helpen mee om meer onderzoek mogelijk te maken.”

Als eerbetoon aan de Borstkankermaand 2016 lanceert Little Greene op 21 september 2016 de capsulecollectie 'PINK'.