vrijdag 2 september 2016

Alape presenteert waskomvariëteit op Architect@Work

Van onderbouw- tot opbouwwaskom en alles er tussenin

Alape, premium fabrikant van geglazuurd stalen waskommen, presenteert op Architect@Work waskommen in verschillende inbouwdieptes; van verscholen onderbouw waskom tot aan een prominente opbouw variant en alles daar tussenin. De vakbeurs Architect@Work vindt tweejaarlijks plaats in Ahoy Rotterdam. Editie 2016 is op 14 en 15 september en staat in het teken van architectuur en water. Een thema dat prachtig aansluit bij de producten van Alape. Alape is groot in haar waskomvariëteit. Deze variëteit heeft tot stand kunnen komen door het unieke materiaal waar Alape haar waskommen mee vervaardigt; geglazuurd staal. Vanwege de precisie van het materiaal en het vakmanschap van dit, in 1896 opgerichte bedrijf, is het mogelijk bijzondere toepassingen te ontwerpen en met één waskomvorm verschillende waskomverwerkingen te realiseren.


Op Architect@Work laat Alape de verschillende verwerkingsmogelijkheden van waskommen zien. De onderbouwwaskom laat het wastafelblad esthetisch doorlopen, door de waskom onder het blad te verzinken. Vanwege de precisie van geglazuurd staal is ook vlakinbouw mogelijk. Hierdoor ontstaat een prachtige samensmelting van de waskom met het blad. Het creatieve ontwikkelingsproces van geglazuurd staal heeft tevens geleid tot het aanbrengen van een ‘reliëf’ aspect aan de inbouwwaskom; een uitstekende rand van 25 mm hoog en slechts 3 mm dun siert het wastafelblad, terwijl de kom zelf onzichtbaar in het meubel verdwijnt. Liever de kom geheel in het zicht? De opbouwwaskom pronkt op het wastafelblad, waardoor de vorm in volle glorie tot zijn recht komt.


Geglazuurd staal
Geglazuurd staal is karakteristiek voor Alape. Om staal tot een waskom te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Op het staal wordt het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.