zondag 11 september 2016

Droomtuin met intens gekleurde bloembollen

Wonderen bestaan! Sterker nog, je vindt ze in je eigen tuin. Met een klein beetje voorwerk, dat wel... Creëer een ware sprookjestuin met bloembollen en ontmoet deze wonderen van de natuur hoogstpersoonlijk. Plant je bloembollen in het najaar, want dan heb je in het voorjaar een tuin om in weg te dromen. Een tuin waarin je even los kunt komen van het dagelijkse ritme en waar fantasie werkelijkheid wordt.


Intens gekleurde bloembollen
Wat je nodig hebt is een tuin met lekker veel groen, hoekjes, doorkijkjes en waterpoeltjes. Laat mos lekker zijn gang gaan, klimplanten heerlijk verwilderen en hang spiegels in je tuin voor extra diepte. Als belangrijkste ingrediënt zijn daar je eigen persoonlijke wondertjes van de natuur: bloembollen. Zoek mooie tulpen, kievietsbloemen, anemonen en hyacinten in donkerrode, dieppaarse en zoete roze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de tulp 'Victoria Secret', anemoon 'Marianne Noir' en hyacint 'Jan Bos'. Met deze intens gekleurde bloembollen wordt jouw sprookje werkelijkheid en wordt je tuin een ware droom.


Hoe plant je de bloembollen?
Om de natuurwondertjes te ervaren is een klein beetje voorwerk nodig. Laat dit je vooral niet afschrikken, want het planten van bloembollen is hartstikke leuk, makkelijk en zo gedaan! Volg de volgende 5 stappen voor een tuin om in te dromen:

  1. Hark de aarde los op de plaats waar je bloembollen wilt planten.
  2. Meng hier wat compost doorheen voor een vruchtbare grond.
  3. Schep een gat in de grond, ongeveer driemaal zo diep als de dikte van de bloembol.
  4. Plant de bloembollen in het gat, met de punt omhoog en het ‘baardje’ naar beneden.
  5. Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.
Goed om te weten

  • Je kunt ook een groter plantgat maken, ofwel een ‘bedje’, om zo een groter aantal bloembollen bij elkaar te kunnen planten.
  • De beste periode om bloembollen te planten zijn de maanden september, oktober, november en december. Zorg er wel voor dat de bloembollen in de grond zitten voordat het gaat vriezen.


 Bron iBulb