donderdag 8 september 2016

Freesia helpt je de herfstdip door

Wist je dat we in de herfst een stuk somberder zijn? Niet leuk, zo’n herfstdip. Tijd om vrolijkheid in huis te halen met Freesia. De kleurrijke en vrolijke Freesia maakt het binnen een mum van tijd gezellig bij je thuis.

Freesia is populair
De roots van de Freesia liggen in Zuid-Afrika. Hier heeft de botanicus Ecklon deze goedgehumeurde bloem ontdekt. Ecklon vernoemde zijn ontdekking in 1830 naar zijn vriend, de Duitse arts F. Freese. Tijdens de eerste ontmoeting tussen Dr. Freese en Freesia wakkerde er een grote fascinatie bij de arts aan. Dr. Freese vond de bloem te mooi om voor zichzelf te houden en introduceerde de Freesia in Europa. Vanaf dat moment groeide de Freesia uit tot een van de populairste snijbloemensoorten.


Kleurenpalet
Sinds Dr. Freese zijn beminde Freesia’s naar Europa bracht, zijn er steeds meer kleuren bijgekomen. Het palet is inmiddels duizelingwekkend. Ze zijn er in wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en alle tinten daartussenin. Er bestaan ook Freesia’s met twee of meer kleuren, en Freesia’s met dubbele bloemen. Door het kruisen zijn de meeldraden van dubbele Freesia's veranderd in bloemblaadjes.


Natuurlijke geur
De Freesia is een van de weinige bloemen die nog haar natuurlijke geur heeft. Elke kleur bloem heeft een eigen geur. De parfumachtige geur van de beauty Freesia neemt je mee terug in de tijd. Ze roept dierbare herinneringen op die een bijzonder plekje in ons geheugen hebben gekregen. Wanneer de bloemen helemaal open zijn geuren ze het meest. Wil je liever een subtiele parfumgeur in huis? Neem dan de blauwe, want die geuren het minst.

Verzorgingstips
Ga je het gevecht tegen de herfstdip aan en heb je heerlijke geurende Freesia’s in huis gehaald? Zorg er met de volgende tips voor dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten:

  • Snijd met een scherp mes ongeveer 2 centimeter van de bloemstelen af.
  • Gebruik een schone vaas om de Freesia’s in te zetten.
  • Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water.
  • Zet de heerlijk geurende beauty’s op een plekje ver van de fruitschaal vandaan. Freesia’s houden niet van ethyleengassen, want daar verleppen ze van.
  • Zorg ook voor een tochtvrij en niet al te zonnig plekje.
  • Controleer af en toe hoeveel water de bloemen nodig hebben. Geef ze wat extra als ze dorstig zijn.

Leuk om te weten

  • Vanwege zijn roots in Zuid-Afrika wordt Freesia ook wel ‘Kaaps lelietje-van-dalen’ genoemd.
  • m moet goed doorgekleurd zijn. Als deze te groen is kan de elegante beauty geen heerlijke geur afgeven.
  • Op www.freesiainfo.com kun je de kleurrijke Freesia’s een voor een bewonderen.


Bron: iBulb

Voor meer bloemen en planten trends kijk ook eens op Wonenonline.nl