maandag 12 september 2016

Nieuw bloemen- en plantenmerk zorgt voor langste bloeigarantieNu men weer terug van vakantie is, worden balkons en huiskamers weer opgefleurd met bloemen en planten. Dit kan vanaf nu met CERTI producten. CERTI staat voor certificering van kwaliteitsbloemen en –planten en selecteert alleen de sterkste producten. CERTI garandeert de langste bloeiduur en heeft als hoofddoel het leveren van sterkere bloemen en planten en verbetering van de ondoorzichtige sierteelthandel. Door de vele schakels tussen kweker en consument weg te halen, verlegt CERTI de focus van winst naar kwaliteit, versheid en eerlijke vermarkting voor de kwekers. Van de kweker bij jou op de keukentafel dus.
Bloemen en planten om mee te pronken
CERTI gaat voor bloemen en planten om mee te pronken; een écht cadeautje in plaats van een bos bloemen die na drie dagen verwelkt is of een plant die het maar een paar weken volhoudt. Het is het eerste bloemen- en plantenkeurmerk ooit, wat deze belofte ook echt garandeert. CERTI durft die garantie te geven omdat de bloemen en planten rechtstreeks van de kweker naar de consument gaan. De bloeiperiode is hierdoor een stuk langer. De bloem of plant gaat normaal gesproken van kwekerij naar veiling, van veiling naar exporteur, van exporteur naar groothandel, van groothandel naar winkel en uiteindelijk pas naar consument. Daardoor is de bloeiduur bij de consument thuis aanzienlijk korter. Zoals het nu gaat, wordt door prijsdruk een product sneller gekweekt, heeft het minder groeiruimte en krijgt het minder voeding en ook voeding die goedkoper is. Het resultaat is een kwalitatief slechtere bloem of plant. Doordat CERTI de kweker een eerlijke prijs betaalt, kan de kweker zijn product de aandacht en verzorging geven die een sterke bloem of plant nodig heeft.

Van kweker Marco bij jou op de keukentafel
Hibiscuskweker Marco: “Als de planten klaargemaakt worden voor de verkoop, wil ik als kweker dat ze zo snel mogelijk bij de consument terecht komen. Het is zo zonde als ze dan een paar dagen in een loods staan te wachten terwijl iemand er in die periode van had kunnen genieten. Omdat CERTI de producten rechtstreeks van ons naar de consument brengt, staan de planten niet te verwelken. Ik ben er trots op dat mijn planten hierdoor net zo mooi bij de mensen thuis op de keukentafel staan als bij mij op de kwekerij.”

Het geheim van CERTI: eerlijk bloeit het langst
CERTI levert de bloemen en planten alleen op woensdag tot en met zaterdag. Dat zijn namelijk de enige dagen dat er ook écht vers bezorgd kan worden. Kwekers snijden hun bloemen en pakken hun planten op vaste dagen in. Dit is nooit op zaterdag tot en met maandag. Het is dus onmogelijk om op zondag tot en met dinsdag verse bloemen of planten te leveren, die bestaan namelijk niet. Om altijd het allerbeste product neer te kunnen zetten en een duurzame teelt te kunnen garanderen, levert CERTI daarnaast alleen seizoensproducten. Aan alle CERTI producten hangt een certificaat met een code, die op de website van CERTI kan worden ingevoerd voor extra tips en tricks van de kweker om het product op de beste manier te verzorgen.

3 voorbeelden voor de langste bloeigarantie van de kwekers van CERTI
1. Vele orchideeën worden binnen 28 weken opgekweekt van stekje tot plant, terwijl de CERTI orchidee gemiddeld 50 weken bij de kweker groeit.
2. Om er zeker van te zijn dat de rozen openkomen, snijden onze rozenkwekers 2-maal per dag. Alleen dan kan men tijdens het optimale bloeistadium snijden.
3. De aarde en plantenvoeding van CERTI zijn door de kwekers van CERTI met al hun vakkennis ontwikkeld. Dit zorgt dus voor het beste resultaat.

Zien is geloven
Een pilotfase liet zien dat consumenten blijven terugkomen als ze eenmaal een CERTI product hebben gekocht omdat ze hier zo lang van kunnen genieten. Door het proces eenvoudiger te maken en de kweker in staat te stellen een goed product te kweken, bloeien CERTI bloemen en planten eindeloos lang. John Zwaan, Brand Development Manager bij CERTI: “We kregen laatst van een klant te horen dat ze eigenlijk wel toe was aan een nieuwe bos bloemen, maar dat haar CERTI bos na drie weken nog volop bloeide. Daar doen we het voor. Geen verhalen vertellen, maar harde bewijzen.”

Een bos bloemen is te bestellen vanaf € 14,90, een plant vanaf € 10,90. De bloemen en planten worden gratis thuisbezorgd. Het assortiment verandert iedere twee weken. Nieuwsgierig? Probeer nu via https://www.certi.nl/.
 Gratis woonbrochures