woensdag 28 september 2016

Nieuwe koffie, notenmix, fruitsnacks en vegetarisch worstenbroodje op het menu van ikea

Een heerlijke, dampende kop koffie, een hand nootjes, biologische fruitsnacks of een vegetarisch worstenbroodje om je vingers bij af te likken. Wie zin heeft in iets lekkers is van harte welkom bij IKEA. Het woonwarenhuis zet vanaf oktober nieuwe en gezonde lekkernijen op het menu zoals de biologische MUNSBIT notenmix, MUNSBIT fruitsnacks en een vegetarische variant van het populaire worstenbroodje. Bovendien introduceert IKEA biologische en UTZ Certified PÅTÅR koffie die iedereen van 29 september tot en met 4 oktober gratis kan komen proeven tijdens de landelijke PÅTÅR koffiedagen.

IKEA legt in haar aanbod in de restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets de nadruk op bewustere, gezondere en meer gevarieerde producten en gerechten. Daarom lanceert het woonwarenhuis biologische en duurzaam geproduceerde PÅTÅR koffie. Helder Ferreira, Country Manager IKEA Food, vertelt: “De biologische PÅTÅR koffie is gemaakt van echte Arabica bonen, afkomstig van kleinschalige koffieplantages in Honduras, Mexico en Peru. De koffie is UTZ Certified, dat staat voor eerlijke handel met aandacht voor mens en milieu. Dat is geheel in lijn met ons streven om meer duurzaam geproduceerd eten en drinken aan te bieden.”


Gezonder en gevarieerd aanbod
De nieuwe biologische MUNSBIT notenmix en fruitsnacks zijn een lekker en verantwoord tussendoortje. De noten zijn naturel of licht gezouten en het fruit is biologisch en zonder toegevoegde suikers. En het geliefde worstenbroodje van IKEA, gemaakt van 2 sterren Beter Leven vlees, heeft nu ook een vegetarisch variant. De lancering van deze lekkernijen is een volgende stap in het gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerde aanbod van IKEA. Eerder introduceerde het woonwarenhuis vegetarische Zweedse balletjes GRÖNSAKSBULLAR, MSC- en ASC-gecertificeerde vis en visproducten en de biologische ice tea.


Koffie en kaneelbroodjes proeven
Zweden hechten veel waarde aan ‘fika’ - het moment voor een goede kop koffie en een zoete lekkernij. Wie kennis wil maken met fika en de nieuwe PÅTÅR koffie kan van 29 september tot en met 4 oktober gratis komen proeven bij alle IKEA vestigingen in Nederland. IKEA viert dan de Zweedse traditie met speciale PÅTÅR koffiedagen waarbij je o.a. je eigen koffiemok kan komen tatoeëren. Nog meer fika? Op 4 oktober is het Kaneelbroodjesdag en kan je smullen van heerlijke KANELBULLAR.