vrijdag 30 september 2016

Tips voor een diervriendelijke herfsttuin

Vivara brengt deze maand het nieuwe herfstmagazine ‘Meer leven in uw tuin’ uit. Dit magazine staat vol nieuwe producten, aanbiedingen, tips en inspiratie om ook in de herfst en winter de tuin diervriendelijk in te richten.

Of u nu een balkon, grote of kleine tuin heeft, er is altijd een manier om de dieren te helpen. In de Vivara webshop (www.vivara.nl) zijn ruim 1.600 passende producten te vinden, waaronder voer, voedersilo’s, voederhuisjes en nestkasten


Ook in de herfst meer leven in uw tuin
De herfst is de periode waarin tuindieren hun voorbereidingen treffen voor de winter. Eekhoorns leggen hun voorraden aan, egels maken zich voor op de winterslaap en vogels zoeken een schuilplaats voor koude of regenachtige dagen. In het begin van de herfst is er veel natuurlijk voedsel, zoals vruchten en zaden, beschikbaar. Dit verandert binnen enkele weken. Uw hulp is dan erg welkom.
Wat kunt u tijdens de herfstperiode voor wilde tuindieren doen?
Maak ter voorbereiding op de winter voedersilo’s of –tafels schoon of vervang deze wanneer nodig. Vervang kapotte of versleten nestkasten voor nieuwe. Maak de nestkasten die nog goed zijn schoon. Vogels kunnen zo al wennen aan hun nieuwe onderkomen. Laat bladeren liggen en maak er hoopjes van. Dit zijn ideale plaatsen voor egels en kikkers om straks te overwinteren.Plant heggen of struiken. Vogels houden van struiken met doorns, omdat ze daar veilig in kunnen wegkruipen.Voorzie uw tuin van energierijk voedsel zoals zonnebloemkernen, pindacakes en vogelpindakaas. Egels moeten in extra goed conditie zijn voordat ze in winterslaap gaan. Bied daarom speciaal egelvoer aan.Help eekhoorns bij het aanleggen van voorraden door het plaatsen van een eekhoornvoederhuis gevuld met eekhoorn notenmix.