donderdag 1 september 2016

Woonstijl: industrieel & stoer

Denk je aan een industrieel interieur, dan denk je ongetwijfeld aan stoere, robuuste en rauwe elementen. De industriële woonstijl lijkt alsmaar populairder te worden en is perfect voor een beetje pit in huis. Maar hoe haal je deze stijl in huis als je niet in een loft of fabriekspand woont?

Fake it till you make it
In oude scholen en fabrieken zijn ze nog vaak aanwezig: hoge plafonds, bakstenen muren en robuuste materialen als beton en metaal. Dit soort authentieke gebouwen zijn dé inspiratiebron voor een industrieel interieur. Dankzij een stoere gietvloer - die de laatste jaren ook in woonhuizen erg geliefd is - en industrieel behang van bijvoorbeeld tinnen platen, bakstenen of betonpatronen breng je je huis eenvoudig in industriële sferen.


Een interieur met lef
Maak de basis af met stevige meubels die karakter hebben. Wees niet bang om voor opvallend metaal of steigerbuizen te kiezen: dit past helemaal binnen deze stijl. Ga voor een aantal grote eyecatchers, zoals een lockerkast of fabriekslamp. Combineer dit vervolgens met een aantal luchtige, opengewerkte accessoires van staal of glas om het geheel open en overzichtelijk te houden. Koperen en gouden accenten maken het totaalplaatje wat warmer en zorgen tegelijk voor een chique touch. Voor je het weet waan je je in een New Yorkse loft!