dinsdag 25 oktober 2016

Dornbracht Design PrincipesKranen van Dornbracht vertegenwoordigen niet alleen perfecte afwerking en kwaliteit 'Made in Germany', maar onderscheiden zich ook door innovatieve functionaliteit en een opmerkelijk design.Hun vormtaal berust op vijf principes die het productportfolio van Dornbracht typeren: proportie, precisie, progressiviteit, persoonlijkheid en performance.Deze '5P's' vormen de basis van een duurzame esthetiek die niet afhankelijk is van de laatste mode, maar die geworteld is in universele vormgevingsprincipes. Op basis van deze principes ontwikkelt Dornbracht - in langdurige samenwerking met Sieger Design - toonaangevende producten die schoonheid, emotie en een hoog bedieningscomfort samenbrengen. De designprincipes vormen het bewijs van de buitengewone esthetische expertise van Dornbracht die, in combinatie met de innovatieve kracht en de jarenlange culturele betrokkenheid van het bedrijf, het fundament van het merk vormt. Als marktleider in zijn branche zet Dornbracht steeds weer de trend voor de badkamer, wellnessruimte en keuken - op zowel esthetisch, technologisch als cultureel vlak.

Proportie
Dornbracht-producten hebben de perfecte proporties. Met architectonische principes zoals de gulden snede als uitgangspunt, is het design altijd uitgebalanceerd, harmonieus en exact. Dat zorgt voor rust, helderheid en, natuurlijk, voor schoonheid. Bovendien wordt zo een esthetische duurzaamheid gecreëerd, wat de producten van Dornbracht tijdloos stijlvol maakt.


Precisie
Dornbracht-producten staan voor precisie zonder compromis. Ze zijn te herkennen aan hun heldere belijning, precieze kanten, exacte hoeken en radiussen, evenals aan hun vast gedefinieerde tussenruimten, die een perfecte verwerking vereisen. Dit garandeert het bedrijf door innovatieve productietechnologieën en -processen te gebruiken en met een bovengemiddelde mate van handarbeid in het proces. Tijdens praktisch elke verwerking moeten er handmatige productiehandelingen worden uitgevoerd: bij het galvaniseren van het productoppervlak, bij het slijpen, het polijsten, bij de montage en ook bij de continue kwaliteitscontrole die na elke productiestap plaatsvindt. Met deze buitengewone liefde voor details wordt uitdrukking gegeven aan de hoge productie-eisen en de maatstaven voor de bijzondere kwaliteit en waarde van Dornbracht-producten.


Progressiviteit
Dornbracht-producten hebben een progressief design. Ze zijn gebaseerd op een voortdurende basishouding die openstaat voor alles wat nieuw is. Ze lopen vaak jaren voor op het gebied van mode en baseren zich constant op trends uit de architectuur en interior design. Dit waarborgt een ‘future-proof’ vormtaal waarmee karaktervolle en moderne badkamerdesigns gecreëerd worden.

Persoonlijkheid
Dornbracht-producten zijn originele items met een eigen persoonlijkheid en zijn heel herkenbaar. Kranen zoals MEM, CL.1 of Supernova verbeelden steeds een type met een bepaald karakter. In plaats van contourloos en willekeurig is het design opmerkelijk en aanwezig. Zo geven ze elke badkamer en keuken klasse en karakter.


Performance
Dornbracht-producten staan voor prestatie. Ze bieden voortdurend een meerwaarde die tot uitdrukking komt in een buitengewone performance - of het nu gaat om schoonheid, functionaliteit of het effect op de gebruiker. Ze zijn altijd 'state of the art' en vaak hun tijd vooruit. Hun performance maakt Dornbracht-producten uniek in hun soort.

Meer informatie over de Design Principes van Dornbracht vindt u op www.dornbracht.com/design-principles en op YouTube (Dornbracht Design Principles).

 Gratis woonbrochures