zondag 2 oktober 2016

Help, een spin in huis!

In de herfst komen ze opeens uit alle hoeken en kieren tevoorschijn; van klein en dun, tot dik en harig. Spinnen zijn er in vele soorten en maten en de meeste mensen zien ze liever niet in huis. Een spin vangen en buiten zetten lijkt een akelig klusje, maar gelukkig is er een gemakkelijke én diervriendelijke oplossing: de BugAway.


In Nederland komen maar liefst 600 soorten spinnen voor, waarvan geen enkele giftig is. Ze leven van insecten als muggen, kevertjes en steekvliegen. In deze tijd van het jaar verlaten spinnen hun schuilplaats om een partner te vinden en komen we ze dus meer in huis tegen. Dit nuttige beestje jaagt u misschien de stuipen op het lijf, maar is zelden agressief. Uit angst een spin doden is dus nergens voor nodig. Wilt u de spin toch liever niet in huis hebben, vang spinnen (en insecten) dan met de BugAway en zet ze veilig buiten.
Hoe werkt de spinnenvanger?

Zet de open helft van de kelk op de spin, draai met het handvat de kelk dicht, et voilà, de spin is gevangen! Zet de spin buiten; zo bent u nog diervriendelijk bezig ook! Als u durft kunt u de spin in de BugAway rustig en op veilige afstand bekijken: u zult zien dat het eigenlijk een heel mooi diertje is waar u absoluut niet bang voor hoeft te zijn.

De BugAway is erg leuk om cadeau te doen en is al beschikbaar vanaf €12,99! Kijk voor meer informatie of om te bestellen op: www.vivara.nl/spinnenvanger

Over Vivara
Vivara Natuurbeschermingsproducten ontwikkelt en produceert het merendeel van haar producten zelf, waarbij de behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit voorop staan. Hiertoe werkt Vivara samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties waaronder Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten. Een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan deze organisaties.