zondag 9 oktober 2016

IKEA steekt positieve energie in Dag van de DuurzaamheidAanstaande maandag 10 oktober 2016 is de Dag van de Duurzaamheid. Natuurlijk omarmt IKEA ook dit jaar dit initiatief. Het woonwarenhuis heeft immers duurzaamheid in de genen zitten. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 oktober voorziet IKEA haar bezoekers van interessante feiten en praktische informatie over duurzaamheid. Ook staan alle producten en woonoplossingen die bijdragen aan een duurzamer leven thuis deze dagen extra in de schijnwerpers.

“Bij IKEA zit duurzaamheid in onze natuur. In alles wat we doen houden we rekening met mens en milieu. Kunnen we ons afval terugdringen? Energie en water besparen? Of slim omgaan met materialen, zodat er genoeg overblijft voor de volgende generatie? Dan doen we dat. Ook houden we dit niet voor onszelf, maar we geven deze duurzame boodschap graag door via onze medewerkers en onze producten aan onze klanten en hun kinderen. Zodat zij zich hiervan bewust zijn en duurzaamheid een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven thuis wordt”, vertelt Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland.


Kleine actie, groot verschil
Op 8, 9 en 10 oktober vieren alle IKEA winkels in Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Enthousiaste medewerkers staan klaar om te laten zien hoe je met een kleine actie - zoals het vervangen van een lamp door led-verlichting, een waterbesparende kraan of het simpel scheiden van afval - een groot verschil kan maken. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht. Ook is er veel aandacht voor duurzaam geproduceerd eten en drinken zoals de vegetarische GRÖNSAKSBULLAR groenteballetjes, MSC/ASC gecertificeerde visproducten en de UTZ Certified PÅTÅR koffie. Het hele jaar door besteden de IKEA winkels volop aandacht aan duurzaamheid in de speciale ‘duurzaamheidsshops’. Ook geeft het woonwarenhuis zelf het goede voorbeeld. Zo heeft de meest duurzame IKEA winkel van Nederland in Zwolle onder meer 5.500 zonnepanelen en 9 windmolens op het dak.


Energieneutraal in 2020
Duurzaamheid zit duidelijk in het DNA van IKEA. Niet alleen worden alle producten ontworpen volgens de vijf principes van Democratic Design, waaronder duurzaamheid. Ook heeft het woonwarenhuis de ambitie om wereldwijd in 2020 volledig energieneutraal zijn, als onderdeel van de People & Planet Positive duurzaamheidsstrategie. Belangrijke energiemijlpalen zijn al bereikt. Zo is IKEA hard op weg om zelf uitsluitend duurzame energie op te wekken. Verder schakelde IKEA een jaar geleden wereldwijd over op de verkoop van 100 procent led-verlichting. Led-lampen verbruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele lampen. Ook is het woonwarenhuis koploper in het gebruik van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen.

 Gratis woonbrochures