woensdag 19 oktober 2016

Klaar voor het koude seizoen met toonaangevend design van Dovre!


Dovre investeerde onlangs 3 miljoen euro in een nieuwe gietlijn en deze voortdurende innovatie loont. Dat zie je in de nieuwigheden voor seizoen 2016-2017.
 De Belgische, toonaangevende producent van gietijzeren kachels en haarden zet de toon direct goed met de ROCK: een kachel die stoer oogt, maar ook zachte kantjes heeft. Verbouwers die dromen van een prachtige inzethaard kunnen dat dankzij het installatiegemak van de VISTA ‘i’ ook waarmaken. En de BOW zegt het zelf; deze kachel is een knap staaltje elegant gebogen gietwerk met een indrukwekkend vlammenbeeld. Dat verdient een buiging!


Dovre rockt!
De ROCK-familie is de rots in de branding tijdens koude winteravonden. Zijn vormgeving is mainstream in de beste zin van
het woord. De kachel oogt tegelijkertijd robuust door het gietijzer,
en zacht door de afgeronde hoeken. Hierdoor past ROCK prima in verschillende interieurstijlen. De fijne en zachte gietijzeren randen rond
de grote glazen deur vormen een elegant kader rond het mooie
vlammenspel. Dankzij het slam lock-mechanisme sla je de deur
van de kachel moeiteloos dicht en valt ze automatisch in het
slot. In de ROCK-familie vindt iedereen zijn plezier.


Er zijn drie
uitvoeringen in telkens twee formaten beschikbaar. In de
ROCK500 passen houtblokken van 50cm en deze heeft een
nominaal vermogen van 9.0kw. De ROCK350 brandt houtblokken
van maximum 35cm en heeft een nominaal vermogen van 7.0kW.
Je kiest tussen een uitvoering op 4 poten, eentje met een handig vak om hout op te slaan (WB) of de ROCK op een tablet (TB). Uiteraard beschikt deze kachel over de Dovre-technologie, zoals een uitgekiende verbrandingskamer met secundaire verbranding, een airwash systeem dat schoon glas verzekert en een aansluiting voor  de buitenlucht.


Prijs ROCK350: vanaf €1660 (ex BTW)
Prijs ROCK500: vanaf €1825 (ex BTW)

Bienvenida VISTA’i’ ! Wij zeggen alles behalve ‘vaarwel’ tegen de VISTA’i’, want deze inzethaard, die vanaf nu het VISTA haardenassortiment verrijkt, is bijna te mooi om waar te zijn. Dankzij de vlakke boven- en onderkant is installatie in een bestaande schouw bij een renovatieproject heel eenvoudig. Je schuift de inzethaard simpelweg in de opening. De VISTA’i’ is geproduceerd uit stijlvol, zwart gelakt gietijzer en plaatstaal. Je hebt de keuze tussen een minimalistische rand van 6mm of een stoere variant van 25mm. De grote glazen deur en airwash technologie zorgen voor een mooi vlammenbeeld. De secundaire verbranding garandeert een lage uitstoot en een hoog rendement. Twee ventilatoren met toerentalregulering zorgen voor de verspreiding van warme lucht en vallen automatisch uit als het toestel afgekoeld is. De VISTA’i’ is beschikbaar in twee formaten voor respectievelijk houtblokken van 60 cm en 50 cm, met ieder een ander nominaal vermogen van 12.0kW en 10.0kW.


Prijs VISTA700i: €2100 (ex BTW)
Prijs VISTA800i: €2200 (ex BTW)

Mooi gebogen met BOW
Wie een kachel wil die er letterlijk en figuurlijk staat, is ongetwijfeld fan van de BOW.
Door de gebogen glazen deur krijg je een panoramisch vlammenspel te zien. De BOW is het toonbeeld waarbij alle gekende voordelen van gietijzer worden uitgespeeld. De BOW is beschikbaar op 2 poten, met een sokkel (P) of voorzien van een houtvak (WB). In de kachel passen grote houtblokken van 50cm, de BOW genereert een vermogensbereik van 3-11kW.

Prijs BOW (basisuitvoering): €1605 (ex BTW)

De oude bekende BOLD in een gekleurd jasje
De BOLD400- en 300 zijn voortaan te vinden in emaille uitvoering: crèmewit, wit-wit of lichtgrijs.

 Gratis woonbrochures