zaterdag 29 oktober 2016

Vaillant introduceert cv-ketel met CO-sensor


Uit recent onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt, dat er meer ongelukken met koolmonoxide gebeuren dan voorheen werd aangenomen. Maar liefst 46 procent van deze ongevallen gebeurt met een moderne en goed onderhouden cv-ketel. De Onderzoeksraad adviseert in zijn onderzoeksrapport fabrikanten van ketels en rookgasafvoersystemen om extra veiligheidsmarges in te bouwen. Met de introductie van de ecoTEC exclusive met ingebouwde CO-sensor, geeft Vaillant gehoor aan dit advies. Hiermee levert het bedrijf een zeer betrouwbare cv-ketel met optimale beveiliging.
De ecoTEC exclusive van Vaillant is een doorontwikkeling van de huidige, moderne cv-ketel en focust zich op de veiligheid in huis. Uit het rapport van de Onderzoeksraad blijkt, dat zelfs periodiek onderhoud aan moderne installaties niet voldoende bescherming biedt tegen koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat ook losse koolmonoxidemelders vaak niet doen waarvoor ze bedoeld zijn. Vaillant ontwikkelde een cv-ketel met geïntegreerde CO-sensor die de ketel uitschakelt zodra de CO-concentratie in de verbrandingsgassen te hoog wordt. De ecoTEC exclusive zorgt daardoor voor een zeer veilige situatie.


Naast veilig is de ecoTEC exclusive ook een zeer duurzame hr-combiketel. De ketel beschikt namelijk over het Green iQ-label dat deel uitmaakt van Vaillants nieuwe, milieuvriendelijke en slimme productlijn met hoge duurzaamheidscriteria. Tevens heeft de ketel in combinatie met een vSMART-slimme thermostaat een A+label voor verwarming. Daarnaast is de ketel ook heerlijk comfortabel. De ecoTEC exclusive levert namelijk ruim 16, 20 of 22 liter warm water per minuut, afhankelijk van de warmwaterbehoefte en de gekozen capaciteit. De ecoTEC exclusive is dankzij zijn hoge modulatiebereik van 1:10 zeer efficiënt en beschikt verder over de vertrouwde kwaliteit van Vaillant.

Ronald Mazurel, productmarketeer bij Vaillant: “De hoeveelheid koolmonoxideongevallen met cv-installaties wordt volgens de Onderzoeksraad onderschat. Men verwacht vaak dat het alleen de oude geisers of slecht onderhouden toestellen zijn, die veel koolmonoxide produceren, maar het gebeurt ook met moderne en goed onderhouden installaties. Bij Vaillant staat veiligheid voorop. Daarom is de ecoTEC exclusive met Green iQ-label niet alleen comfortabel en efficiënt, maar ook extreem veilig. En dat is precies wat mensen van een top hr-combiketel mogen verwachten. Met deze ketel, die is uitgerust met de beste en nieuwste technieken, weten consumenten zeker dat ze honderd procent betrouwbaarheid in huis halen. Om de veiligheid in huis daarnaast nog meer te vergroten, benadrukt Vaillant het installeren van een concentrisch rookgasafvoerkanaal. Bij Vaillant adviseren we dan ook om dit altijd na te vragen bij de installateur.”


Meer informatie en verkrijgbaarheid
De ecoTEC exclusive is verkrijgbaar via Vaillant. Consumenten kunnen daar direct de nieuwe ecoTEC exclusive bestellen, met installatie door een door Vaillant geselecteerde installateur. De cv-ketel is leverbaar in drie modellen. Meer informatie over de nieuwe ecoTEC exclusive is te vinden op www.kiesvoorvaillant.nl.

Bekijk ook het videopersbericht met aanbevelingen van Vaillant en Uneto-VNI om cv-ketels veiliger te maken. Gratis woonbrochures