donderdag 13 oktober 2016

Yksi en Odesi slaan handen ineen voor Dutch Design Week 2016

Onder het motto ‘The Making of’ presenteren tijdens de Dutch Design Week meer dan 2500 ontwerpers verrassende ideeën, vernieuwende processen en experimenten. Ook bij Yksi Expo kun je je verwonderen. Yksi Expo bevindt zich op Strijp S, in het hart van de Dutch Design Week. Met maar liefst een dertigtal vernieuwende projecten, presentaties en producten bruist het van verbeeldingskracht.

Dit jaar slaan Odesi en Yksi de handen ineen om nieuw ontwerptalent te ondersteunen in de weg naar de designwinkel. Waarbij Odesi voor het eerst een nieuwe serie producten lanceert op de Dutch Design Week.


Odesi
Odesi brengt als design label een unieke groep van Nederlandse ontwerpers bijeen. Een bont gezelschap van creatieve geesten, bestaande uit jong talent en gevestigde namen. Odesi is altijd op zoek naar unieke ontwerpen van Nederlandse bodem, om deze vervolgens te transformeren tot een hoogwaardig product. Passend in de Odesi stijl: rust, puurheid en authenticiteit. Dat ziet u en dat voelt u tijdens de expositie van Odesi op de Dutch Design Week bij Yksi.

Yksi
Yksi bestaat uit een ontwerpbureau en een stichting die zich inzet voor Dutch Design en nieuw ontwerptalent. Naast de presentaties van derden zijn de ontwerpers van Yksi zelf ook actief tijdens de Dutch Design Week. Bij de expositie van het design label Odesi staat het eerste resultaat: de Bulb vaas.


Bulb vaas van Yksi
Een roestvaststalen buis in combinatie met een kunststof binnenbuis, opgepompt met waterdruk. Een combinatie die nog niet eerder is toegepast, met potentiële mogelijkheden voor de petrochemische industrie. Onderzoekers en ontwerpers zijn in dit proces samen op weg gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Het betrof een samenwerkingsproject tussen de ontwerpers van Yksi en Expansor (de specialist in hydrovormen). De nabewerking maakt ieder product uniek. Op de grens van het mogelijke is gezocht naar innovatie in productie en vormgeving. Het eindproduct is een serie vazen die door nabewerkingen in oppervlakte uniek worden.

 Gratis woonbrochures