donderdag 10 november 2016

Dakpan uitproberen met online ontwerptoolWie op zoek is naar een passende dakpan voor nieuwbouw of renovatie, vindt in de nieuwe online visualisatietool van Wienerberger een handig hulpmiddel. De architect, dakdekker of bewoner krijgt in 3 stappen in beeld hoe de gekozen dakpan er op een woning uitziet. Door een dakpan eerst online uit te proberen kunnen types en kleuren worden vergeleken en dat vereenvoudigt de keuze. In de gratis ontwerptool is het volledige Koramic-assortiment van dakpanproducent Wienerberger opgenomen.De nieuwe visualisatietool van Wienerberger beslaat 3 stappen. Eerst kiest de gebruiker het gewenste woningtype. Alle beschikbare dakpannen worden getoond, waarna men model, kleur en – indien mogelijk – het legverband selecteert. Het resultaat is direct in beeld met een grote foto. Selecties zijn makkelijk aan te passen, want woningtypes zijn snel te wisselen om het resultaat te zien bij andere woningen. Een dakdekker toont zo op een aantrekkelijke manier aan zijn opdrachtgever wat de mogelijkheden zijn voor het dak. Elke keuze heeft direct gevolg voor de verdere opties. Na een kleurselectie bijvoorbeeld worden alleen de dakpannen getoond die in die kleur ook werkelijk beschikbaar zijn. Een selectie kan ook geprint en gedeeld worden. Kijk voor meer informatie op http://wienerberger.nl/informatie/online-visualisatietool-dak


Aanvulling online tools Wienerberger
De nieuwe applicatie is de eerste stap naar de keuze van een passende dakpan en vult de al bestaande online tools Wienerberger logisch aan. Zo zijn alle Koramic-dakpannen al langer via een productzoeker op www.wienerberger.nl te bekijken, inclusief uitgebreide technische informatie. Is de keuze gemaakt, dan is met de Koramic-dakplanner eenvoudig de benodigde hoeveelheid dakpannen, hulpstukken en daktoebehoren te berekenen.


Over Wienerberger
Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.wienerberger.nl.

 Gratis woonbrochures