donderdag 17 november 2016

De Pinguin is terug in gelimiteerde oplage ter ere van Artifort’s 125 jarig bestaan




Voor Artifort’s 125-jarig jubileum is de iconische Pinguïn fauteuil terug in een gelimiteerde oplage van 125 stuks. In 1953 sloeg Artifort met de Pinguïn, ontworpen door Theo Ruth, de weg in van innoverend design. Met deze terugkeer, haalt de designliefhebber een exclusieve klassieker in huis.




Ontstaan van de Pinguïn
De eerste Artifort ontwerpen waren klassieke houten meubelen. Robuust en vakkundig, maar ook traditioneel. In de jaren 50 nam de familie Wagemans een houten stoel mee uit Belgisch-Congo. Deze fauteuil bestaat uit twee losse basiselementen die met een gevorkt einde in elkaar schuiven en de zwaartekracht doet de rest. De techniek van het in elkaar schuiven van het zitelement is de basis van de Pinguïn.

Als grondlegger van Artifort’s innovatieve denken is de Pinguïn nu terug. Artifort’s Art-Director Khodi Feiz legt uit: ‘Het meubel is opnieuw ontworpen volgens het exacte ontwerp van toen met tijdloze technieken en vakmanschap van het verleden waarbij onze technologische voortgang is toegepast. Het vakmanschap is net zo groot als toen.’

Constructie
Deze fauteuil bestaat uit twee losse basiselementen die met een gevorkt einde in elkaar schuiven. De zwaartekracht doet de rest. De fauteuil is uitgevoerd in Bute stof in 5 speciaal geselecteerde kleuren, armleuningen en eiken houten geolied onderstel. De Pinguïn wordt geleverd met echtheidscertificaat met daarin het unieke oplagenummer.

Over Theo Ruth
In 1936 kwam Theo Ruth in dienst bij Artifort waar hij zich specialiseerde in woonkamermeubilair. Slechts 3 jaar later werd hij hoofdontwerper en gaf leiding aan het ontwikkelingsteam dat de ontwerpen van beroemde ontwerpers zoals Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt tot uitvoering bracht. Deze positie behield hij tot aan zijn dood in 1971. Met Ruth’s Pinguïn (1953) en Congo stoel (1952), sloeg Artifort de weg van innovatief design in.

Over Artifort
Artifort maakt sinds 1890 designmeubelen die generatie op generatie weet aan te spreken. In de vorige eeuw legden designers als Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt met iconische klassiekers de basis van het Artifort DNA. De volgende lichting van internationale topontwerpers zoals Patrick Norguet en Studioilse zet deze ontwikkeling voort onder begeleiding van art-director Khodi Feiz. Door het gebruik van innovatieve productietechnieken maakt Artifort duurzame kwaliteitsmeubels met oorspronkelijke en herkenbare vormgeving, geproduceerd in eigen huis. Meubelen van Artifort hebben een ziel en zijn onderdeel van je huis, van je gezin en van je leven. Beroemde musea zoals het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs hebben diverse Artifort meubels permanent in hun collectie.


 Gratis woonbrochures