donderdag 3 november 2016

Digitale ontwenning Nederlandse familie vastgelegd in filmpjeRuim 50 procent van de mensen is verslaafd aan hun smartphone. We kijken 221 keer per dag op onze telefoon en besteden gemiddeld zo’n 8 uur en 33 minuten per dag aan media. Hoe zou het leven zonder wifi, laptops, tablets en smartphones eruit zien? IKEA nam samen met LifeHunters de proef op de som en vroeg de familie Mann een week lang in ‘digital rehab’ te gaan, oftewel een digitale ontwenningskuur te doen. Hun leven zonder tv, internet en social media werd vastgelegd in een video. Het filmpje waarin het gezin zich probeert aan te passen aan het offline leven is te bekijken op het YouTube-kanaal van IKEA Nederland.


IKEA wil een beter dagelijks leven voor zoveel mogelijk mensen creëren. Daarom is het woonwarenhuis erg geïnteresseerd in het leven thuis en dan met name in de veranderingen die daar plaatsvinden. Met dit sociale experiment laat IKEA zien dat ‘Aandacht maakt alles mooier’ verder gaat dan de manier waarop het woonwarenhuis producten en woonoplossingen bedenkt of gezonde en gevarieerde voeding produceert. Het gaat ook om aandacht voor elkaar.

Meer aandacht voor elkaar
De familie Mann ging de uitdaging aan. Vader Charles (49), moeder Lieseke (46) en hun dochters Leanne (13) en Eline (16) leverden hun laptops, tablets en smartphones in en maakten een week lang geen gebruik van beeldschermen en wifi. Charles Mann vertelt: “Het was erg confronterend om te merken hoe vaak je naar je telefoon of laptop grijpt. Ik ben graag op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt en vond het leven zonder schermen saai en best frustrerend. Tegelijkertijd bracht het meer rust. Ik zou niet zonder digitale gemakken kunnen, maar denk nu wel dat het wat minder mag allemaal. Je hoeft niet met je laptop op schoot én de tv aan op je smartphone te kijken. Het is goed om je daarvan bewust te zijn.”

IKEA Nederland ontwikkelde het sociaal experiment ‘digital rehab’ in samenwerking met LifeHunters TV.

 Gratis woonbrochures