vrijdag 25 november 2016

Een man cave in je keukenDeze 8 tips van SieMatic lokken je man naar het fornuis
Het is vaak een ongeschreven mannenregel: keukens zijn voor vrouwen en dus niet toegelaten in een man cave. Dat de keuken dus plots de favoriete bestemming van je man wordt, is wellicht een illusie. Tenzij je daar de juiste trucjes voor inschakelt... Keukenspecialist SieMatic verrast met 8 eenvoudige tips waarmee hubbies zich met plezier naar het fornuis reppen.

Mannen in de keuken, een fenomeen dat je niet elke dag ziet. Met de slimme tips van SieMatic tover je je kookparadijs om naar een nieuwe man cave in huis - en dat is welgekomen tijdens de feestdagen.


1. Zoals in een bar, maar dan thuis
Zit je man weer in een bar? Kijk liever eerst even in de keuken... Want in één van de kasten stelde hij daar zijn eigen toog samen met behulp van een handig flessenrek. Een voorraad van zijn favoriete dranken liggen er overzichtelijk te wachten om geschonken te worden. Met de in de hoogte en diepte verstelbare korf worden ook staande flessen, blikken en potten netjes bij elkaar geschikt.
2. Op de koffie
De binnenruimte van de keuken nog beter benutten? Breng je man op het idee om ook een ontbijthoek aan te leggen. Met functionele accessoires bewaart hij Nespresso-capsules netjes binnen handbereik, klaar voor gebruik.

3. Van gadgetliefhebber naar kok in huis
Waar technologische snufjes zijn, voelen mannen zich thuis. Slimme multimedia-installaties laten hem koken op muziek of drankjes shaken terwijl hij het nieuws meepikt. Wie dacht dat de juiste keuken minder entertainment biedt dan de woonkamer?

4. Organisatie voor dummies
Het organisatievermogen van een man vraagt al eens je vrouwelijke hulp, maar met MultiMatic van SieMatic geraakt hij zelf op het goede pad. De verstelmechaniek zorgt ervoor dat hij de binnenkant van de keuken inricht zoals hij zelf wilt en geeft zelfs een plekje aan zijn leesbril of pennen. De leefruimte veranderen kan op elk moment zonder gereedschap — niet erg dus als je man geen handige Harry is.


5. Flock2Block voor je hubbie als kok
Laden ingedeeld, maar nog steeds een kunst om alles op zijn plaats te houden? Dan schiet het gepantenteerde Flock2Block-systeem van SieMatic te hulp. Flock voelt aan als vilt, maar is een kunststof dat een magnetisch effect creëert als twee beklede oppervlakken elkaar raken. Naast een inlegmat is ook de onderkant van porseleinen potten, houten bakjes, aluminium verdelers of kruideninzetten voorzien van een laagje kunststofvilt. Zo schuift niets nog heen en vindt je man alles op zijn plaats terug.

6. Voor sfeer en gezelligheid
Ingebouwde ledverlichting onder de bovenkasten: niet alleen handig en fijn bij het creëren van een aparte sfeer in de keuken, maar ook een extra kneepje amusement voor manlief. Deze kan je eenvoudig bedienen met een intuïtieve app op je smartphone.


7. "Sssst, de kinderen slapen"
Kastdeuren luid dichtslaan ­— doordat je man zijn eigen krachten onderschat — is voorgoed verleden tijd door de scharnieren met geïntegreerde demping. Voeg vervolgens nog een antistofprofiel toe dat deuren, laden en uittrekelementen muisstil afsluit en je keuken klinkt alvast stiller. Nu je man nog.

8. Een keuken in een mannenlook
Onderschat zeker de vormgeving van je keuken niet. Zuiver witte meubels ogen klinisch en stralen geen uitnodigend gevoel uit op mannen. Donkere kleuren en een industriële look, daar scoor je bij hen wel mee! Denk dus aan een avontuurlijke, zwarte keuken met inox in de hoofdrol. Sterk, gemakkelijk onderhoudbaar én klaar voor het experimentele karakter van je man.


 Gratis woonbrochures