vrijdag 25 november 2016

GROHE sleept gerenommeerde designprijzen in de wachtTwee keer goud voor GROHE tijdens de Designer Kitchen & Bathroom Awards

Essence FootControl behaalt zilver bij de Materialica Design + Technology Award
De GROHE-producten behoren opnieuw tot de winnaars tijdens twee belangrijke prijsuitreikingen voor design, wat blijkt geeft van de uitstekende expertise en klasse van de interne Design Studio van de fabrikant. In november reikte het Britse vakblad Designer Kitchen & Bathroom twee gouden prijzen uit aan de wereldleider in sanitaire voorzieningen. In de categorie "Innovatie in wifi- en app-technologie" ging de eer naar het GROHE Sensia®Arena-douchetoilet, een product dat de lat voor persoonlijke lichaamsverzorging in hedendaagse badkamers weer wat hoger heeft gelegd. Sensia® Arena combineert maximale hygiëne, een groot comfort en een slank ontwerp, en biedt geavanceerde personaliseringsmogelijkheden en een vooruitstrevende gebruikersinterface. Met de app kunnen de gewenste instellingen worden gekozen en opgeslagen op een smartphone. Wanneer gebruikers hun eigen profiel hebben aangemaakt, kunnen ze dat dus gebruiken voor elke Sensia® Arena, waar ook ter wereld. Het douchetoilet weerspiegelt het innovatievermogen van het bedrijf en het potentieel van digitalisering, en is daarom het ultieme GROHE-product.


Een prijs voor de bescherming van grondstoffen
De kranenlijn Eurocube Joy won een gouden prijs in de categorie "Innovatie in duurzaamheid". Het kubistische ontwerp combineert architectonisch elan met een uitstekende functionaliteit en duurzaamheid. De eenvoudige joystick met GROHE FeatherControl-technologie is niet alleen elegant, maar kan ook soepel en ergonomisch worden bediend over een brede instelhoek. De GROHE EcoJoy®-technologie beperkt het waterverbruik tot 5,7 liter per minuut. Als duurzaam bedrijf vervaardigt GROHE producten die water en energie helpen te besparen zonder aan comfort te moeten inboeten. Klanten en ontwerpers van GROHE kunnen dankzij deze ingebouwde, besparende technologieën een duurzame, complete badkamer samenstellen.Innovatieve kraanbesturing
In oktober won de Essence FootControl van GROHE al de zilveren prijs in de categorie "Oppervlak en technologie" van de Materialica Design + Technology Award tijdens de gelijknamige handelsbeurs. Deze keukenkraan maakt gebruik van een nieuwe soort besturingstechnologie waarmee de kraan met de voet kan worden bediend. Zo heeft men beide handen vrij voor andere dingen terwijl men de waterstroom start of stopt. De kraan kan met een zachte tik van de voet op de basiseenheid worden in- en uitgeschakeld. Deze nieuwe handenvrije technologie is gebaseerd op de populaire en beproefde EasyTouch-technologie van GROHE en draagt bij tot een hoge standaard voor keukenhygiëne. Ze voorkomt namelijk kruisbesmetting tussen verschillende soorten voeding.
Sinds de première in 2003 wordt de Materialica Design + Technology Award beschouwd als een trendsettende prijs voor innovatieve producten op het snijvlak van materiaalontwikkeling en materiaalgebruik evenals esthetisch en functioneel design. Hij behoort daarom tot de belangrijkste internationale designprijzen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt in de volgende categorieën: Materiaal, Oppervlak en technologie, Product, CO2-efficiëntie en Student (prijs voor jong talent).


 Gratis woonbrochures