woensdag 23 november 2016

Kerstboom voor één piekNa het succes van de afgelopen vijf jaren start IKEA ook dit jaar met de ‘Kerstboom voor één piek’-actie* bij alle Nederlandse IKEA winkels. Het woonwarenhuis schenkt traditiegetrouw 1 euro van iedere verkochte kerstboom aan Natuurmonumenten. Zij besteden deze donatie aan natuurprojecten in de omgeving van de dertien IKEA winkels in Nederland. Vorig jaar bracht de actie een recordbedrag op van ruim 85 duizend euro. IKEA Heerlen trapt op donderdag 24 november 2016 af met de actie, de andere vestigingen volgen daarna. De actie loopt tot woensdag 14 december 2016.

“In de donkere dagen rond kerst zorgt een kerstboom voor gezelligheid in huis. Met de ‘Kerstboom voor een piek’- actie zorgt IKEA ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een echte mooie Nordmannboom voor het kleine bedrag van een euro. Bovendien zijn alle kerstbomen duurzaam gekweekt volgens de richtlijnen voor verantwoord bosbeheer. Dat voelt dubbel goed”, vertelt Lisen Wirén, Sustainability Manager IKEA Nederland.
Speciale natuurprojecten
Natuurmonumenten is enthousiast over de samenwerking met IKEA. “We zetten ons in voor de bescherming van natuurgebieden door heel Nederland. Dankzij de samenwerking met IKEA kunnen we elk jaar speciale projecten realiseren, zoals speelnatuur voor kinderen bij Schieveen, een broedplaats voor de zwarte stern in het Naardermeer, een dierenkijklocatie in Heerlen of het aanplanten van kruidenrijke akkers voor insecten en vogels in Salland”, aldus algemeen directeur Marc van den Tweel. “Niet alleen de donatie maar ook de aandacht in alle IKEA winkels helpt de natuur vooruit”.

 Gratis woonbrochures