zondag 6 november 2016

Lelie, bloem met zeggingskrachtVoor je dagelijkse dosis zen en meer
Door haar rijke symboliek kun je de lelie gebruiken bij tal van rituelen. Van je dagelijkse zenmoment tot aan het vieren van bijzondere dagen in je leven. Ontdek de verborgen kracht van lelies!

Even stil
Soms is het fijn om even de stilte op te zoeken; in de natuur of thuis, bijvoorbeeld bij je eigen huisaltaar. Richt daarvoor een plek in met een mooie vondst of souvenir en een vaasje met een lelie in je favoriete kleur. Zo mooi om er dagelijks even bij stil te staan en het groeiproces te volgen: van bloemknop naar rijk bloeiende bloem. Daardoor kun je je innig verbonden voelen met de natuur. Laat toe dat de lelie verwelkt; ook de vergankelijkheid mag er zijn.Zinvol
De witte lelie staat symbool voor zuiverheid, maar ook voor vrouwelijkheid. Witte lelies zijn dan ook prachtig in bruidsbloemwerk. Ook aan andere bijzondere momenten in het leven kun je met lelies een diepere, zinvolle betekenis geven. Vier bijvoorbeeld de vriendschap met je beste vriendin met een mooie schaal met lelies op tafel. Kies voor lelies in zachte pasteltinten als jullie in alle rust van elkaars gezelschap kunnen genieten. Met dieprode of feloranje lelies benadruk je juist de sprankelende energie in jullie vriendschap. Je kunt je beste vriendin (of iemand anders van wie je blij wordt) natuurlijk ook zomaar verrassen met een grote bos lelies in een mix van vrolijke kleuren, omdat je dankbaar bent dat jullie elkaar zijn tegengekomen.


Emoties
Haar rijke symboliek maakt de lelie verrassend veelzijdig. In tijden van verdriet en rouw helpen lelies om uitdrukking te geven aan emoties. Witte lelies – zo puur en sereen – zijn tijdloos mooi; je wordt er stil van. Met een enkele witte lelie kun je later een moment van herdenken creëren. In rouwbloemwerk zie je ook steeds vaker lelies in vrolijke kleuren. Daarmee kun je bijvoorbeeld het optimistische karakter van de overledene naar voren laten komen. Hoe mooi is dat?


Zoetgeurend
De geur van lelies, je houdt ervan of je houdt er niet van. Ben je een liefhebber, dan kun je je uitleven met lelies in verschillende geuren: van subtiel tot intens zoet. In de Victoriaanse tijd had een zoetgeurende lelie maar één betekenis: ik ben je minnaar! Ben je dol op de rijke symboliek van lelies, maar niet op de geur? Kies dan voor de geurloze Aziatische lelies die in eindeloos veel kleuren beschikbaar zijn.


Zo lang mogelijk genieten
Als je een prachtige bos lelies hebt gekocht of gekregen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat kan als je deze verzorgingstips volgt: snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af en verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan). Maak de vaas goed schoon en vul deze met schoon water. De lelies zullen stralen!

 Gratis woonbrochures