dinsdag 8 november 2016

Nieuw: de Miller Lounge chair met hoofdsteun



De populaire Miller Lounge chair van Functionals heeft er een grote broer bijgekregen. De nieuwe Miller High heeft een hoofdsteun voor nog meer comfort. Combineer de nieuwe stoel van luxueus leer met de bijpassende voetenbank Miller Ottoman en leun achterover met een boek of sluit even je ogen. Serener, designer van onder meer Functionals’ bestsellers Lloyd Table en Wendela Chair, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Miller High is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.



Net als de Miller Lounge chair, ademt Miller High traditioneel vakmanschap. De stoel is gemaakt van luxueus, stevig leer dat met de jaren mooier wordt. Het Duitse, 5mm dikke leer wordt gestikt en gepolijst door een echte zadelmaker. Het frame is vervaardigd uit 18mm staal en een gebogen multiplex onderdeel aan de onderkant van de stoel zorgt voor extra vering.

Intimiteit en privacy
“Onze elegante en comfortabele Miller Lounge chair is erg populair, daarom hebben we besloten om een nieuwe versie met hoofdsteun te creëren”, vertelt Simon, oprichter van Functionals. “Miller High nodigt uit om te relaxen in luxe en voelt zich samen met de Miller Lounge chair en Miller Ottoman thuis in iedere huiskamer. In een lounge of lobby creëert Miller High dankzij de hoofdsteun bovendien een gevoel van intimiteit en privacy.”


Moderne update
Christoph Seyferth is het creatieve brein achter Serener.org. Voor Functionals ontwierp hij onder meer de Lloyd serie, Wendela Chair, Stool en Hooks. Seyferth wil met zijn ontwerpen geen complexe verhalen vertellen of verwarren met overbodige details. Zijn designs zijn humaan, intuïtief en functioneel. Voor het ontwerp van Miller liet hij zich inspireren door de Franse designer Pierre Paulin (1927-2009) en zijn leren ‘butterfly chair’. “Ik vond zijn stoel verbazingwekkend comfortabel en wilde een moderne update creëren”, aldus Seyferth.



Miller High is verkrijgbaar in de kleuren: naturel, cognac, donkerbruin en zwart leer. Combineer met een powder-coated onderstel in zwart of zandkleur.

 Gratis woonbrochures