woensdag 14 december 2016

IKEA wint GOOD DESIGN Award 2016 voor de SLADDA fietsDe SLADDA fiets van IKEA is bekroond met de GOOD DESIGN Award 2016 in de categorie sport en recreatie. GOOD DESIGN is een van de oudste, prestigieuze en meest erkende designprijzen ter wereld. Dit jaar werden de GOOD DESIGN Awards voor de 66ste keer toegekend door The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. De prijs wordt op 27 januari 2017 uitgereikt. IKEA verkoopt de SLADDA fiets sinds augustus van dit jaar. Het woonwarenhuis ontving eerder de Red Dot Design Award ‘Best of the Best’ voor de bijzondere kwaliteitsfiets.
“Bij IKEA ontwerpen we niet zomaar producten. We gebruiken design om een beter dagelijks leven voor zoveel mogelijk mensen te creëren. We werken daarin volgens het Democratic Design principe, dat wil zeggen dat we in ieder ontwerp gaan voor de juiste balans tussen vorm, functie, kwaliteit en duurzaamheid tegen een betaalbare prijs. Awards als deze laten zien dat we op de goede weg zijn en dat Democratic Design werkt. We zijn blij dat onze nieuwe, duurzame fiets SLADDA deze prachtige erkenning krijgt”, vertelt Marcus Engman, Design Manager bij IKEA.  


Persoonlijke fiets
Voor het ontwerp van de SLADDA fiets werkten de designers van IKEA samen met Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday. De bekroonde fiets is geschikt voor mannen en vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar. SLADDA onderscheidt zich van andere fietsen door het ingenieuze kliksysteem. Door eenvoudig accessoires op de fiets te klikken, is SLADDA voor iedereen gemakkelijk aan te passen naar zijn eigen persoonlijke wensen, behoeftes en smaak. De IKEA fiets draagt niet alleen bij aan een gezondere en actievere leefstijl, door op de fiets te stappen ben je ook nog eens zeer milieuvriendelijk bezig.


GOOD DESIGN Awards
Jaarlijks presenteert The Chicago Athenaeum de GOOD DESIGN Awards: de prijzen voor de meest innovatieve, baanbrekende designoplossingen wereldwijd. Hierbij ligt de nadruk op hoogstaande kwaliteit, functie en esthetiek waarmee het design zich onderscheidt van alledaagse producten en grafische ontwerpen. Voor de GOOD DESIGN Awards 2016 heeft de jury - bestaande uit gerenommeerde designprofessionals, industriële specialisten en vakmedia - ruim 900 nieuwe producten en grafische designs uit meer dan 46 landen geselecteerd. Alle winnende producten en grafische ontwerpen van de GOOD DESIGN Awards 2016 behoren nu tot de vaste designcollectie van The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. IKEA mag de award op 27 januari 2017 in ontvangst nemen tijdens de GOOD DESIGN Awards Ceremony in New York. Gratis woonbrochures