vrijdag 20 januari 2017

Dutch Design op Nationale Tulpendag



Op zaterdagochtend 21 januari leggen tulpenkwekers op de Dam in Amsterdam de ‘Dutch Design’ tuin aan met ruim 200.000 tulpen; vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bos tulpen plukken. Ontwerper Floris Hovers uit Raamsdonkveer is verantwoordelijk voor de vormgeving van de reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen en zal de tuin officieel openen.




Dutch Design
Het thema van de Nationale Tulpendag 2017 is ‘Dutch Design’. Floris Hovers maakte op verzoek van de tulpenkwekers het tuinontwerp. Hovers: “Met mijn werk zet ik graag de schoonheid van de eenvoud centraal. De tulp is wat dat betreft misschien wel de ultieme bloem. Voor het tuinontwerp heb ik bloeiende bollenvelden als uitgangspunt genomen. Lange rijen met volop kleur die weliswaar rechthoekig lijken, maar het vaak niet zijn. Dat komt ook terug in het tuinontwerp. Als knipoog naar de wonderlijke natuur zijn in de lange banen ook kleine vlakken met een kleurafwijking aangebracht.” In de pop-up tulpentuin is een mix van verschillende kleuren te zien: geel, oranje, rood, wit, roze en paars.

Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag, de derde zaterdag van januari, wordt voor het zesde jaar op rij gehouden. Op deze feestelijke dag wordt de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot en met eind april is de voorjaarsbloem weer verkrijgbaar in de meest verschillende soorten en kleuren.

Floris Hovers
Floris Hovers (1976) uit Raamsdonksveer studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2006 richt hij zijn eigen ontwerpstudio op en ontvangt in 2011 de Sanoma Woonaward ‘Jong Talent’. Bekende werken zijn onder meer de tulpenvaas Gear, de stoel Fixed, de Stoklamp, de Plankmeubelserie, het Strafbankje, het Flessenbootje en zijn serie van iconische ArcheToys. Deze serie vormt onderdeel van de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.


 Gratis woonbrochures