maandag 16 januari 2017

Gelderland op IMM 2017: gedurfde kleuren en ultiem comfortGelderland verrast tijdens de Internationale Möbelmesse in Keulen (IMM, 16-22 januari 2017) met gloednieuwe ontwerpen van Jan des Bouvrie en Bart Vos. De stand in Design Post is op bijzondere wijze ontworpen door designer Lex Pott. Gelderland laat ook in 2017 zien met de tijd mee te gaan en intussen tijdloos te blijven. En het heeft de grenzen van ultiem comfort weer opgerekt.
Ontwerper Lex Pott tovert in de stand van Gelderland in Design Post in Keulen met kleur. Pott: ‘In 2017 spreken kleuren enorm tot de verbeelding. We stappen af van clean en wit, er is nu ruimte voor bonte kleuren en optimisme. In de stand heb ik een eigentijds beeld neergezet met kleurvlakken waarin de meubels van Gelderland helemaal tot hun recht komen. Door te spelen met schaduw en een klassiek en tijdloos kleurenpallet af te zwakken of soms juist te intensiveren, ontstaat een plaatje dat tot de verbeelding spreekt van interieurliefhebbers.’

Naast een tweetal primeurs presenteert Gelderland in Keulen diverse highlights van bekende Nederlandse ontwerpers. Een overzicht:


Nieuw: 6401 | Woody
De nieuwe fauteuil 6401 is een rokersstoel anno nu. Ontwerper Bart Vos: ‘Het is een sieraad dat toepasbaar is in elk interieur. Mijn ontwerp is een typische Gelderland: eenvoudig en functioneel. Een fauteuil die door de jaren heen alleen maar mooier wordt. Hij leent zich goed voor stof en in leer en vormt hij zich naar zijn eigenaar als een oude leren jas. De notenhouten armleggers geven warmte aan het ontwerp. Ze zijn afgerond, waardoor ze fijn aanvoelen in de palm van de hand. Door de jaren heen worden ze prachtig stijlvol sleets. Het frame geeft de stevige, dikke kussens een elegante tegenhanger. De gebogen poten doen denken aan de pootjes van een insect. De fauteuil is ook nog eens vriendelijk geprijsd.’


Nieuw: 7880 | Embrace
De samenwerking tussen Gelderland en Jan des Bouvrie is en blijft een garantie voor succes. Jan voorziet het merk van een constante stroom schetsen en ideeën. Hieruit werd weer een typisch Gelderlandmeubel geselecteerd, dat precies past bij de kernwaarden comfortabel, tijdloos en duurzaam. De nieuwste aanwinst is bank 7880 Embrace. Dit is wat Gelderland betreft de best zittende bank ooit gemaakt, dankzij de ultieme combinatie van koud- en traagschuim. Het meubel heeft een ongekend luxe uitstraling en afwerking. Het is een kubusbank met vriendelijke vormen en strak onderstel dat ook in de toekomst modern blijft. Het frame onder de bank dat in een kleur en materiaal naar keuze wordt uitgevoerd, geeft een spannend contrast. Het gebruiksgemak wordt compleet met het losse armblad waarop een drankje kan worden geplaatst en een tijdschrift of Ipad in kan worden opgeborgen.


400 | Retro
Vorig jaar opnieuw geïntroduceerd vanwege het 80-jarig bestaan van Gelderland: buisframefauteuil 400 Retro van Jan des Bouvrie. Het ontwerp uit de jaren 70 kreeg een ranke uitstraling en werd daarmee direct een klassieker van de toekomst. Daarom is hij ook in 2017 op IMM te zien, met bijpassende voetenbank.


7780
De nieuwe fauteuil 6401 wordt op IMM gecombineerd met bank 7780. Een mooie keuze, aangezien de fauteuil uit dezelfde familie komt als de bank. De 7780 is een aantal jaren geleden door Bart Vos ontworpen, in samenwerking met zijn vader Henk. Bank 7780 is modulair, robuust en toch speels. Doordat de basis laag is en het ontwerp uitblinkt in eenvoud, doet deze bank niet massief aan. De losse rug- en rolkussens geven speelsheid en comfort.


7850-7855
Ook de vorig jaar geïntroduceerde collectie van Remy Meijers is te zien in Keulen. Zijn serie banken, lage salontafels en eettafel met bijpassende stoelen zijn een tijdloze en luxe toevoeging aan de collectie. Zowel het handschrift van de ontwerper als de kernwaarden van Gelderland zijn duidelijk terug te zien in de meubels.7400, 7404 en 7405
De strakke en comfortabele draaifauteuil 7400 met zijn kenmerkende ronde schaal, naar ontwerp van Scholten en Baijings (geïntroduceerd in 2009) en zijn ‘softe’, lossere variant zijn inmiddels een vaste waarde in de collectie van Gelderland. Dankzij zijn tijdloze en iconische vorm past de fauteuil in vrijwel elk interieur. Beide modellen staan in Design Post tijdens IMM.


7840 | Pillow
Steeds meer mensen wonen klein, maar ook in een grote woning houden we van knusse zithoekjes. Hierop speelde ontwerper Lex Pott in met zijn eerste ontwerp voor Gelderland. De 7840 Pillow bank en fauteuil zijn zeer compact in afmeting, maar groot in zitcomfort. De ontwerper baseerde zijn ontwerp op één basismodule, die met rug- en armleuningen kan worden uitgebouwd tot een ultieme opstelling met daybed, poef, chaise longue en oneindig veel verschillende (hoek)bankopstellingen, tijdens de IMM ook getoond in een hoge uitvoering voor nog meer privacy. Geschikt voor thuis en (thuis)kantoor.


Ori Tafelserie
De Ori tafel is een bijzet tafeltje dat handig over de bank geschoven kan worden, naast de uit een stuk metaal gemaakte tafel ( B30 x D40 x H50 cm) is de serie uitgebreid met een grotere versie (60bx40dx40h cm) welke goed gecombineerd kan worden met de kleinere versie. Ori is een ontwerp van Lex Pott, een van de jongste ontwerpers voor Gelderland. Hij studeerde aan de Design Academie in Eindhoven, zijn voorkeur gaat uit naar het werken met materialen als hout, steen en metaal, in zijn ontwerpen herken je altijd duidelijk het materiaal en de gebruikte techniek.


Small Square
De bekende massief houten bijzettafels ontworpen door Roderick Vos zijn ook verkrijgbaar in een donker houten uitvoering. De oorspronkelijk blank houten bijzettafel werd in zes verschillende modellen ontworpen gebaseerd op Chinese tekens.


 Gratis woonbrochures