donderdag 19 januari 2017

Gratis tulpen plukken op de Dam



Op zaterdag 21 januari 2017 is het tijd voor een typisch Hollands feestje: Nationale Tulpendag. Het is de officiĆ«le aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken (op=op). Naar verwachting is de Dam rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’.






Dutch Design
Het thema van Nationale Tulpendag 2017 is Dutch Design. Net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld. Het thema komt onder meer tot uiting in het ontwerp van de pluktuin.


Tulpendag
Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.


Overal
Ben je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Geen nood! Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gevierd in heel Nederland. Veel bloemisten organiseren vanaf 21 januari de Nationale Tulpenweken met bijzondere acties.


 Gratis woonbrochures