dinsdag 24 januari 2017

Hortensia brengt balans in het interieur



Met de start van een nieuw kalenderjaar, breekt ook een nieuw bloeiseizoen aan voor de kamerhortensia, de interieurversie van de bekende tuinplant. De hortensia is opgebouwd uit tientallen minibloempjes die samen een groot en kleurrijk bloemscherm vormen. De decoratieve kamerplant is daarmee ideaal om te stylen volgens de groentrend ‘Equalise’. Je hoeft daarvoor niet het hele interieur om te bouwen, want met kamerhortensia’s bereik je eenvoudig het gewenste effect!




Trend Equalise
Eén van de groentrends van 2017 is ‘Equalise’. In het interieur zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen, maar heerst een sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen in evenwicht zijn. De gebruikte kleuren zijn gemengd en vriendelijk van toon. Het resulteert in een uitgebalanceerde omgeving met zowel mannelijke als vrouwelijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van ruige houten materialen met decoratieve hortensia’s in pastelkleuren.


Scandinavisch
Scandinavisch design is al een paar jaar zeer populair. De stijl kenmerkt zich door een mix van minimalistisch, strak, functioneel en landelijk. Met een of meer kamerhortensia’s breng je eenvoudig een ‘Equalise’-sfeer aan. Zet de decoratieve planten in betonnen potten of stoere rieten manden voor gelijkwaardigheid tussen de mannelijke en vrouwelijke elementen. De zachtroze of lichtblauwe bloemen zorgen voor rust en maken het Scandinavisch interieur helemaal up-to-date.


Bohemien
Hortensia’s passen uitstekend in een Bohemien interieur met verschillende stijlen, materialen, vormen en kleuren uit verschillende culturen. Mooie objecten zoals souvenirs of accessoires combineer je met kamerplanten. Zet bijvoorbeeld hortensia’s op een stoere, industriële trolley. Door je niet te verliezen in overvloedige decoratie maar eenheid te creëren met rode, paarse of roze hortensia’s ontstaat er juist een gelijkwaardigheid van culturen.


Verzorging
De kamerhortensia bloeit met witte, roze, blauwe, paarse of rode bloemschermen, met een doorsnee van 10 tot maar liefst 25 cm. Het is een sterke plant die eenvoudig te verzorgen is. Het belangrijkste is om regelmatig water te geven. Als de grond licht vochtig is, is het voldoende. Voeg eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. Zet de hortensia iiever niet in de volle zon.

Kijk voor meer informatie en inspiratie via www.hydrangeaworld.com




 Gratis woonbrochures